Marti, absolventii de liceu care s-au inscris la examenul de Bacalaureat din acest an trec prin emotiile primei probe. Este vorba despre evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în limba româna (proba A) ce se va incheia pe 12 iunie.

Elevii vor extrage un bilet si vor trebui sa raspunda la intrebarile comisiei cu privire la textul respectiv. La probele orale, candidatii nu primesc note, ci calificative. In perioada 11 – 13 iunie, are loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în limba materna (proba B), intre 16 – 20 iunie, evaluarea competentelor digitale (proba D), iar, intre 23 – 27 iunie, evaluarea competentelor lingvistice într-o limba de circulatie internationala (proba C).

In data de 30 iunie, incep probele scrise cu cea la limba si literatura româna (proba E), urmata pe 1 iulie de limba si literatura materna, pe 2 iulie de proba obligatorie a profilului, iar, pe 4 iulie, proba, la alegere, a profilului si specializarii.

Primele rezultate vor fi afisate in data de 7 iulie, pâna la ora 12.00, iar, in aceeasi zi, cei nemultumiti de note pot depune contestatii, dar nu mai târziu de ora 16.00. In perioada 8 -10 iulie, se vor rezolva contestatiile, urmând ca, pe 11 iulie, sa se afiseze rezultatele finale.

La sesiunea de vara a examenului maturitatii din acest an, s-au inscris 4.455 de absolventi din judetul Bacau, dintre care 3.582 din promotia curenta si 873 din promotiile anterioare. Inspectoratul Scolar Judetean Bacau a stabilit 15 centre de examen si 5 centre de evaluare. Pentru a promova examenul, elevii vor trebuie sa treaca fiecare proba cu cel putin nota 5, dar media probelor scrise trebuie sa fie de cel putin 6.