Absolventii de liceu care s-au inscris la examenul de Bacalaureat din acest an trec, de luni, 8 iunie, prin emotiile primei probe – evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în limba româna (proba A) ce se va incheia pe 10 iunie. In perioada 10 – 12 iunie are loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în limba materna (proba B), intre 15 – 19 iunie, evaluarea competentelor digitale (proba D), iar, intre 22 – 26 iunie, evaluarea competentelor lingvistice într-o limba de circulatie internationala (proba C). La probele orale, candidatii nu primesc note, ci calificative.

Probele de foc, la sfârsitul lunii

In data de 29 iunie, incep probele scrise la examenul de bacalaureat, sesiunea de vara, cu cea la limba si literatura româna (proba E), urmata pe 30 iunie de limba si literatura materna, pe 1 iulie de proba obligatorie a profilului, iar, pe 3 iulie, proba, la alegere, a profilului si specializarii. Primele rezultate vor fi afisate in data de 6 iulie, pâna la ora 12.00, iar, in aceeasi zi, se pot depune contestatii, dar nu mai târziu de ora 16.00. In perioada 7 – 9 iulie, se vor rezolva contestatiile, urmând ca, pe 10 iulie, sa se afiseze rezultatele finale. Pentru a promova examenul, elevii vor trebuie sa treaca fiecare proba cu cel putin nota 5, dar media probelor scrise trebuie sa fie de cel putin 6.

Absolventii care nu promoveaza Bacalaureatul in sesiunea iunie-iulie, pot participa la a doua sesiune a examenului va avea loc in perioada august – septembrie, inscrierile fiind programate din 13 pâna in 17 iulie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ