Viorel Ilie (foto- stânga) primarul municipiul Moinesti si prof. dr. Adrian Cotirlet, manager la Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti / foto: Razvan Bibire

In perioada 25 – 27 iunie se va desfasura a X-a editie a evenimentului de traditie „Zilele Medicale” ale Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti, cu participare internationala. Anul acesta se implinesc si 20 de ani de Chirurgie laparoscopica in unitatea medicala, iar programul celor trei zile este unul incarcat.

„Devenita traditie in lumea medicala româneasca, manifestarea se doreste a fi una de referinta, acoperind o gama diversa a activitatilor din domeniul medical si chirurgical. Vor participa peste 300 de asistente medicale, peste 300 de medici si peste 130 de kinetoterapeuti”, a declarat prof. dr. Adrian Cotirlet, managerul Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti. La eveniment vor participa medici din America, Uniunea Europeana, Israel, Republica Moldova si Ucraina.

Conferinta de anul acesta va debuta cu o zi dedicata asistentilor medicali, iar in urmatoarele doua zile vor fi prezentate lucrari stiintifice adresate medicilor de diferite specialitati medicale si chirurgicale, medicilor de familie, rezidenti si kinetoterapeuti. In zilele de vineri si sâmbata vor fi efectuate interventii chirurgicale complexe din sfera oncologiei, dar si la pacienti cu obezitate sau la sportivi cu afectiuni la genunchi, operatiile fiind transmise in direct.

PUBLICITATE

„Aceasta manifestare este foarte importanta mai ales ca, de curând, am preluat baza de tratament si sper sa am sustinerea si indrumarea domnului manager la ceea ce ne propunem sa facem acolo”, a spus Viorel Ilie, primarul municipiului Moinesti. Tot cu ocazia acestui eveniment, in parteneriat cu Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau se va conferi titlul de Doctor Honoris Causa profesorului Wilhelm Friedl de la Universitatea Wurzburg.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ