Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anuntat ca, in perioada 5 iulie – 13 octombrie, organizeaza prin intermediul Institutului National al Magistraturii (INM) un concurs de admitere in magistratura, pentru ocuparea unui numar de 85 de posturi de judecator la judecatorii si 58 de posturi de procuror la parchetele de pe lânga judecatorii.

Dintre acestea, pentru judetul Bacau sunt 5 posturi de procuror (2 la Parchetul de pe lânga Judecatoria Bacau, 1 la Parchetul de pe lânga Judecatoria Moinesti, 1 la Parchetul de pe lânga Judecatoria Podu Turcului si 1 la Parchetul de pe lânga Judecatoria Buhusi) si 2 posturi de judecator ( 1 la Judecatoria Onesti si 1 la Judecatoria Podu Turcului).

La acest concurs se pot inscrie cei care sunt licentiati in Drept, nu au antecedente penale sau cazier fiscal si au o vechime in specialitate de cel putin 5 ani. Bacauanii interesati de o cariera in magistratura trebuie sa depuna cererile de inscriere pâna la data de 26 iulie la tribunal sau la parchetul de pe lânga tribunal, taxa de inscriere fiind de 450 de lei.

Dupa inscriere urmeaza o perioada de verificare a dosarelor, iar cei care indeplinesc toate conditiile vor sustine prima proba a concursului in data de 4 septembrie, a doua este pe 18 septembrie, in perioada 3-11 octombrie are loc sustinerea interviului, iar pe 13 octombrie vor fi afisate rezultatele finale.

In perioada 5 iulie – 27 octombrie are loc si concursul de admitere la Institutul National al Magistraturii (INM), urmând a fi ocupate 200 de locuri de auditori in justitie, dintre care 130 sunt alocate pentru ocuparea functiei de judecator si 70 pentru ocuparea functiei de procuror. Si in acest caz, cererile se depun tot la tribunal sau la parchetul de pe lânga tribunal din judetul de domiciliu al candidatului, pâna la 26 iulie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ