Marti seara, la fondul forestier din satul Beleghet, comuna Agas, a izbucnit un incendiu, care se manifesta in focare izolate pe o suprafata de circa noua hectare de litiera, cioate si doborâturi, dintr-o padure tânara de mesteacan si fag.

Primii care s-au deplasat la fata locului au fost pompierii de la Garda de Interventie Comanesti si Detasamentul de Pompieri Moinesti, iar in sprijin le-au venit si colegi de la Detasamentele Bacau si Onesti.

Misiunea a fost dificila pentru ca, pe lânga faptul ca era noapte, militarii au fost nevoiti sa mearga pe jos mai bine de un kilometru, terenul fiind greu accesbil, cu pante foarte inclinate.

PUBLICITATE

Cei 39 de pompieri militari, ajutati de zece lucratori silvici si pompieri voluntari, au reusit la miezul noptii sa localizeze incendiul. Dimineata ei au fost inlocuiti de alti 47 de pompieri, care au continuat misiunea si pe timpul zilei de miercuri, focarele fiind stinse dupa aproape 17 ore in care s-a actionat continuu.

Suprafata afectata de foc apartine mai multor proprietari particulari.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ