FOTO: Alis Als‎

Zeci de oameni au fost evacuati din apartamente, dupa ce s-a dat alarma ca mansarda blocului a luat foc.

Starea de panica s-a instalat imediat, iar la fata locului nu au ajuns doar echipajele de interventie ci si sute de curiosi.

Locatarii nu priveau deloc ca pe un spectacol incendiul de proportii, pentru ca se gândeau la locuintele lor si la ce vor gasi când se vor intoarce in case.

PUBLICITATE

Fumul gros a invadat casa scarii, dar s-au folosit si cantitati foarte mari de apa pentru stingerea focului.

Multi dintre cei care locuiesc in blocul respectiv aratau acuzator cu degetul catre proprietarul constructiei, care nu ar fi avut autorizatie de la Primarie, si spun ca au facut multe sesizari la institutiile abilitate si au cerut sa fie demolata.

„Este facuta de zece-douazeci de ani. Eu personal m-am judecat sase ani cu el pentru ca era pericol sa moara cineva si s-a intâmplat acum asta. Eram acasa când a izbucnit incendiul, ne-am speriat si nu stim ce o fi si in apartamentele noastre, ca stam dedesubt”, spunea Vasilica Busuioc, locatar.

„Ne-am speriat si am coborât imediat. Când am iesit afara, ardea tare, cu flacari mari. Cred ca a fost o scânteie ca erau ceva lucratori pe acolo”, spunea un alt locatar.

Surse din rândul politistilor confirma spusele oamenilor si anume ca in cursul zilei s-ar fi efectuat lucrari de reparatie la una dintre sarpante, lucrari neautorizate si in regie proprie, la care s-ar fi folosit bitum.

Muncitorul care executa reparatiile ar fi fost prins de politisti si dus la audieri. Ramâne insa ca pompierii sa stabileasca cu exactitate cauza incendiului.

[wonderplugin_gallery id=”587″]

„Avem peste zece autospeciale de interventie cu apa si spuma si forte de la cele trei subunitati, Bacau, Onesti si Moinesti, precum si ambulantele Smurd.

Trei persoane au suferit atac de panica, in momentul de fata sunt in afara oricarui pericol, dar au refuzat sa fie transportate la spital. Au fost evacuate persoane de pe doua scari, in special cele care locuiesc la etajele superioare, pentru ca exista riscul intoxicarii cu fum si monoxid de carbon. Cauza va fi stabilita dupa lichidarea incendiului”, a declarat capitan Andrei Grecu, ofiter de relatii publice la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bacau.

Incendiul a fost lichidat iar oamenii s-au intors in locuinte insotiti de pompieri care verifica daca totul este in regula la caile de aerisire. Focul a distrus acoperisul pe o suprafata de 500 de mp, insa valoarea totala a pagubelor se va stabili cel mai probabil in cursul zilei joi.

Cum arata mansarda care a luat foc. FOTO: Lucian MITROFAN
Cum arata mansarda care a luat foc. FOTO: Ciprian GURAU

FOTO: Ruxy Ru
FOTO: Ruxy Ru
FOTO: Razvan Ratoi‎
FOTO: Razvan Ratoi‎

FOTO: Maaximilian Dontdaree
FOTO: Maaximilian Dontdaree


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

  1. NISTE HOTI , INFRACTORI , TRAFICANTI DE DROGURI , SCURSURILE SOCIETATII CARE NE-AU SFIDAT ANI DE ZILE ! PACAT DE LOCATARII CARE AU TREBUIT SA TREACA PRIN ACEASTA EXPERIENTA NEPLACUTA !

  2. E plin orasul de cosmeli improvizate, sunt un pericol, de care nu de dam seama. Fereasca Dumnezeu de o vijlie mare, vor zbura ca surcelele omorand oameni, producand pagube material. Cine sunt vinovatii ?!! Cine raspunde ?! Cine suporta pagubele ? Cred ca Primaria si institutiile abilitate, vor trebui sa ia masurile necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ