– focul s-a extins si la a patra gospodarie, insa aceasta a fost afectata doar partial – noua persoane, din satul Apa Asau, au ramas pe drumuri – oamenii au reusit sa mai salveze câteva haine si ceva mobila, dar si animale

Incendiul a izbucnit ca din senin si s-a extins cu repeziciune. Trei gospodarii au fost distruse in totalitate iar o a patra a fost afectata partial.

Oamenii din Apa Asau, comuna Asau, au sarit cu totii cu galetile de apa sa stinga vâlvataia si au anuntat si pompierii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau care au mers la fata locului cu mai multe autospeciale. Din pacate vântul a ingreunat interventia iar in scurt timp agoniseala de-o viata a celor trei proprietari s-a facut scrum. Au ramas cu hainele de pe ei si câteva bunuri pe care le-au scos si le-au dus in drum.

„Nu mai am nimic. Au scos baietii astia câteva lucruri si atât. Ardea cu flacara mare si de la vânt s-a extins imediat. Am ramas cu sura asta si aici o sa dorm”, spunea o batrâna care la 80 de ani a ramas sub cerul liber.

„Mai multe echipaje de la Garda de Interventie Comanesti si Detasamentul de Pompieri Moinesti au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la patru gospodarii din care trei au fost distruse de flacarile. Conditiile de interventie au fost foarte dificile din cauza vântului puternic care bate in rafale.

Din fericire avem sursa de apa in apropiere, lânga gospodariile afectate este un pârâu din care se face alimentarea cu apa, sunt forte multe si s-a reusit localizarea incendiului fara a se extinde si la vecinatati”, a declarat capitan Andrei Grecu, ofiter de relatii publice la ISU Bacau.

Totul in doar cateva clipe…Incendiu pornit de la o gramada de frunze aprinse de la curatenia de primavara .Vantul batea cu putere ,iar cei care au dat foc nu au luat si asta in calcul…

Posted by Iulian Postolache on Tuesday, February 23, 2016


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ