Pâna la inceputul acestei luni, la nivel national au fost inregistrate 80 de cazuri de infectie cu virusul West Nile, dintre care 8 persoane au decedat. Datele au fost prezentate de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului National de Sanatate Publica si potrivit acestora, in judetul Bacau, a mai aparut un caz de infectie cu West Nile si s-a ajuns astfel la patru persoane infectate.

„Este vorba despre o persoana in vârsta de 58 de ani, din comuna Gârleni, care a fost internata in sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean Bacau la data de 16 septembrie, dar la momentul de fata se simte bine si este acasa”, a declarat Anda Dumitrescu, purtator de cuvânt la Directia de Sanatate Publica Bacau.

Celelalte trei cazuri de infectie cu West Nile au aparut in judet in a doua parte a lunii august si inceputul lunii septembrie, in comunele Margineni, Luizi Calugara si Prajesti. Pacientii, cu vârste intre 60 si 80 de ani, au trecut cu bine peste acest episod.

PUBLICITATE

Infectia cu virus West Nile se transmite prin intepatura de tântar iar primele simptome sunt febra prelungita si cefalee. Pentru prevenirea imbolnavirii, se recomanda efectuare de dezinsectii cu substante insecticide cu efect pe populatiile de tântari, desecarea baltilor din jurul gospodariilor, montarea plaselor de protectie la ferestre si utilizarea de substante chimice repelente de tântari.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ