Noul cartier de case Humanity ridicate succesiv, de peste 15 ani, pe strada Plopilor din Moinesti s-a imbogatit, la sfârsitul saptamânii trecute, cu inca un complex de apartamente in care s-au mutat alte trei familii. Proiectul de constructie a fost aplicat si finalizat de asociatia Habitat for Humanity, pe baza investitiei sustinuta de compania germana REWE si cu participarea efectiva la lucrari a unui numeros grup de voluntari, intre care multi tineri din strainatate. Familiile Vrânceanu, Banica si Curelaru, din Moinesti, au primit astfel cheile apartamentelor si se bucura acum de intimitatea si siguranta noilor camine.

REWE România a sponsorizat, în perioada februarie-iunie 2016, constructia unui triplex în Complexul Habitat din Moinesti. Astfel, 250 de angajati ai companiei, familiile-beneficiar, dar si voluntari internationali ai Habitat for Humanity, au participat activ la constructia triplexului în perioada aprilie-iunie 2016.

Casa noua a fost inaugurata oficial în cadrul evenimentului „VOLUNTARI pentru o cauza”, în prezenta voluntarilor si a autoritatilor implicate în proiect, dar si a invitatilor acestora. Au fost prezenti Sorin Brasoveanu – presedintele Consiliului Judetean (CJ), Viorel Ilie – primarul Municipiului Moinesti, Dennis Biernatzki si Daniel Gross – general manageri ai REWE România, Dana Popa – HR Manager la REWE România, Viorel Costea – presedintele Filialei Comanesti a Habitat for Humanity, predecesorul sau in aceasta functie, Gheorghe Baciu, actualul primar al orasului Slanic Moldova si un grup de 22 de voluntari din Irlanda de Nord. „Habitat for Humanity a adus in Moinesti si a cultivat spiritul de voluntariat – a spus Viorel Ilie. Am redescoperit voluntariatul la Moinesti, moinestenii vin pe santier, dar si elevi din Bacau si alte grupuri din zona noastra. Eu imi doresc foarte mult sa facem din Moinesti o statiune turistica, dar iata cum in prezent avem aici un alt fel de turism, al voluntarilor. Eu am avut onoarea sa deschid primul santier Habitat de pe strada Plopilor. Acum avem 31 de apartamente aici.”

PUBLICITATE

Sorin Brasoveanu a declarat ca vede un exemplu de solidaritate prin tot ceea ce s-a facut in Moinesti si nu numai, un exemplu de bune practici la care s-au alaturat tinerii. „Imi doresc – a precizat presedintele CJ – sa putem multiplica acest model, mai ales ca nevoia de ocupare la noi este din ce in ce mai mare. In Moinesti, strada Plopilor, anonima pâna acum, are astazi alta conotatie prin casele Habitat”.

habitat6

Emotiile cele mai mari le-au avut, evident, membrii celor trei familii beneficiare ale locuintelor. „Le multumim celor de la Habitat for Humanity pentru toata munca pe care o fac – a spus Mihaela Vrinceanu. Ne-au sustinut mult si autoritatile locale. Nu a existat nu se poate. Si multumim si Grupului REWE pentru ca ne-au ales pe noi sa ne sustina si sa ne construiasca visele. Pentru ca aici se construiesc vise. Dar le multumim si voluntarilor din toata lumea care au venit la noi.”

Numai in judetul Bacau, Habitat for Humanity a ridicat aproape 50 de case, dar de 40 de ani a construit si reabilitat, la nivel global, peste un milion de locuinte, iar prin toate programele derulate a ajutat peste 6,8 milioane de persoane. În România, organizatia a reusit sa schimbe si sa îmbunatateasca viata a peste 64.000 de persoane prin constructii noi, reabilitari si renovari, prin asistenta tehnica si campanii pentru prevenirea dezastrelor, dar si training-uri de eficienta energetica.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ