Miracol dupa miracol de sarbatori. Azi noapte, la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau a avut loc prima prelevare de organe din acest an. Donatorul este un barbat de 45 de ani, din judetul Bacau, care a ajuns la spital in urma cu o saptamâna cu un traumatism cranian sever si cu toate eforturile medicilor starea lui de sanatate s-a deteriorat.

Marti dimineata a fost declarata moartea cerebrala iar familia si-a dat acordul pentru a i se preleva ficatul si cei doi rinichi. Doua echipe de specialisti de la Bucuresti si Iasi au sosit marti seara in Bacau, iar interventia de prelevare a durat circa patru ore, activitatea fiind incheiata in jurul orei 2.30.

Un rinichi a fost preluat de echipa de la Iasi iar ficatul si celalalt rinichi au ajuns la Bucuresti, urmând a fi transplantate bolnavilor aflati pe listele de asteptare si care au trecut testele de compatibilitate.

PUBLICITATE

Aceasta este a doua prelevare de organe din ultimele doua saptamâni. De Craciun, tot la Spitalul Judetean Bacau medicii au prelevat de la un tânar aflat in moarte cerebrala rinichii si ficatul.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ