Mai bine de jumatate din salariatii Rafo au fost trimisi acasa (Foto: Ioan Bisca)

Instanta Judecatoriei Onesti a hotarât, in procesul deschis de societatea Rafo pentru a contesta hotarârea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) de a aplica sechestru asigurator pe activele rafinariei, amânarea dezbaterii cauzei pentru 25 mai. Amânarea a fost solicitata de reprezentantul ANAF, care a motivat ca cererea de a se comunica instantei copia certificata a dosarului de executare a sechestrului presupune mai multe zile.

Intre timp, actionarul majoritar al rafinariei, compania Petrochemical Holding, nu a ajuns la nicio intelegere pentru a se gasi solutii in situatia in care se afla Rafo Onesti, motiv pentru care a transmis administratiei sa depuna documentatia in instanta de judecata pentru procedura de intrarare in faliment. Motivatia pentru o astfel de decizie este in continuare aceeasi, adica masura luata de ANAF de a pune sechestru asigurator pe activele Rafo.

Dintre cei 350 de salariati ai societatii, 140 sunt acum in continuare in fabrica, la lucru, dar ceilalti au fost trimisi acasa, insa vor primi toate drepturile pe care le au ca angajati ai rafinariei.

„S-a mers – a opinat liderul sindicatului Rafinorul, Ion Marian – pe principiul «decât sa stai degeaba in fabrica, mai bine stai degeaba acasa».” Acest lucru a fost hotarât sa fie aplicat pâna pe 16 mai. Intre timp, rafinaria a achitat drepturile salariale pe luna februarie si o parte a celor din luna martie. „Noi – a mai precizat Ion Marian – suntem tot in asteptare. Insa nu mai speram la nimic bun. Din 2014, actionarul majoritar a luat numai hotarâri defavorabile, de dizolvare a societatii, de taiere a instalatiilor si valorificarea lor la fier vechi, iar acum se cere procedura de intrare in faliment. De acum incolo vor hotari sorta intreprinderii instanta de judecata si lichidatorul judiciar. La câte s-au intâmplat in ultimii ani, ar insemna sa te incurajezi de unul singur.”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ