Cei mai curiosi la lectiile de educatie financiar-bancara au fost elevii din clasele primare (Foto: Petru Done)

Agentia Bacau a Bancii Nationale a României (BNR) si Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) au finalizat o noua etapa de activitati pe teme financiar-bancare adresate tinerilor în programul “Global Money Week”, prin proiectul „Sa vorbim despre bani si banci”. Actiunile au avut loc in perioada 14 – 20 martie, iar la acestea au participat elevii din clasele primare si gimnaziale de la Colegiul National „Vasile Alecsandri” si din scolile „Spiru Haret”, „Miron Costin”, „George Bacovia” si „Constantin Platon”, din Bacau. „La sediul agentiei noastre – ne-a declarat directorul acesteia, Stefan Sâmbotin – au avut loc zilnic prezentari pentru elevii din clasele primare si gimnaziale.

Programul a fost realizat cu sprijinul prof. dr. Oana-Maria Droiman, inspector pentru discipline socio-umane la ISJ Bacau”. La activitatile educationale au participat 265 de elevi si 12 profesori, din ciclul primar si gimnazial.

Programul “Global Money Week” (GMW) este derulat de BNR în parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si cu Child and Youth Finance International (CYFI). Este al treilea an consecutiv în care BNR participa la programul GMW, iar succesul activitatilor a fost recunoscut la nivel international prin câstigarea trofeului “Global Money Week” Award 2014 pentru Europa. Proiectele educationale, parte integranta a activitatii de comunicare externa a BNR, au ca obiectiv cresterea nivelului de educatie financiara a publicului, contribuind la o mai buna întelegere si la o evaluare corecta a unor aspecte economice si financiare.

PUBLICITATE

„Ne propunem sa continuam în aprilie, în saptamâna „Sa stii mai multe, sa fii mai bun” (18-22 aprilie). Vom avea în vedere sa ne deplasam mai ales în zonele rurale din judet, la scoli generale si licee, deoarece se constata un interes crescut al elevilor pentru informatii privind moneda nationala (istorie, elemente de siguranta, functiile si utilitatea monedei, paritate leu/euro, utilizarea cardurilor pentru plati s.a.).”
Stefan Sâmbotin, directorul Agentiei Bacau a BNR

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. despre politica financiar-bancara de supraindatorare a poporului prin clauzele abuzive in contractele bancare care au ingenuncheat pas cu pas oameni simpli, executati siliti, ramasi pe drumuri, fara case, IMM-uri intrate in faliment … despre externalizarea valutei, subminarea economiei nationale , ati amintit ?!?!?!?!?!

    DESCHIDETI OCHII MINTII !!!

  2. Priviti cum sunt filmati niste copii cu fete vizibil plictisite, care in loc sa fie lasati sa se bucure de copilarie, sunt indopati fortat cu lucruri care nu le foloseste momentan…obligati de mici sa asculte informatii inutile de dragul derularii unor programe “finantate” ca sa dea bine….CUI?!?!?!

  3. Si Hitlerjugend sau Barnevernet se ocupau/ocupa de “educatia” copiilor. Ma apuca greata la indoctrinari din astea gen: “si banksterii e oameni” cine vrea sa-si “vaccineze” copilul contra camatarilor face ca Madona; le dai un card de credit cu o dobanda camatareasca de “numai” 28-30% dar cu o limita care poate fi acoperita lejer de parinte cand se impute treaba si-i lasi sa se administreze singuri. In maxim 6 luni invata singuri ca toti banii lor de buzunar se vor duce sa rostogoleasca creditul si doar ii ingrasa pe banksterii nesatui; si vor evita aceasi greseala ca adulti.

  4. Cineva trebuie sa-i “indoctrineze” de mici! Cui foloseste? Celor care vor sa aiba inca o hartie la dosar pentru o gradatie, un transfer, o detasare!

LĂSAȚI UN MESAJ