Pâna joi la prânz, pe la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Bacau au trecut in total 130 de persoane care s-au intoxicat la praznicul organizat duminica, in comuna Traian. 12 oameni au cerut ajutor medical in cursul zilei de miercuri. Din totalul pacientilor, 60 au fost internati si primesc tratament sub supraveghere.

De cealalta parte, Directia de Sanatate Publica (DSP) Bacau continua ancheta demarata in urma acestui eveniment, iar primele rezultate arata ca la firma de catering, care a furnizat mâncarea de la pomana, curatenia lasa de dorit.

„Din primele rezultate ale testelor de sanitatie, la nivelul unitatii reiese ca nu sunt efectuate, conform normelor, operatiunile de curatenie si dezinfectie, existând o incarcatura microbiana care in urmatoarele zile va fi clarificata”, a declarat Anda Dumitrescu, purtator de cuvânt la DSP Bacau.

PUBLICITATE

Asadar, ancheta este in curs iar rezultatele finale vor fi facute publice, cel mai probabil, saptamâna viitoare. Reamintim ca verificari fac si cei de la Protectia Consumatorului si de la Directia Sanitar Veterinara.

Pâna acum, activitatea firmei de catering a fost suspendata si s-au aplicat amenzi pentru mai multe nereguli gasite. In continuare, patronul firmei nu raspunde la numerele de telefon afisate pe site-ul societatii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Daca patronul nu raspunde la telefonul societati, clar ca e vinovat.Sa speram ca cei ce verifica activitatea societati nu vor putea fi mituiti,ca patronul are relatii sus puse.Am observat ca atunci cand se organizeaza un control la unitatile comerciale de pe raza comunei Nicolae Balcescu se inchid toate magazinele, care lucreaza si cu marfa la negru cumparata.

LĂSAȚI UN MESAJ