Foto: IPS Ioachim - 15 ani de arhi-pastorire / Foto Liviu Maftei

Se intâmpla ca, la inceputul lunii mai din anul 2000, in multiseculara Eparhie a Romanului si Bacaului, sa vina in rangul de arhiereu monahul, preotul si carturarul Ioachim Giosanu.

Prin ridicarea acestuia in treapta, crestinii-ortodocsi bacauani câstigau un pastor bine pregatit si motivat in actiunile sale. In cei 15 ani de când IPS Ioachim slujeste ca episcop, prezenta Bisericii a devenit tot mai pregnanta in viata comunitatii. In aceasta perioada, el a pus piatra de temelie pentru aproape o suta de noi lacasuri de cult, reinnoindu-le pe cele existente.

Cât priveste viata social-filantropica a eparhiei, aceasta a luat amploare in ultimii ani, IPS Ioachim coordonând activitatea a peste 40 de centre si asezaminte sociale. De asemenea, activitatea sa teologica si literara este reflectata in cele 15 volume care au vazut lumina tiparului, dar si in multimea de articole aparute in publicatiile de gen.

PUBLICITATE

Privind in viitor, IPS Ioachim spunea in ziua intronizarii sale ca arhiepiscop: “Am atâtea proiecte în plan pastoral-misionar, administrativ-gospodaresc, social-caritabil, cultural-religios, liturgic sau editorial, incât mi-ar mai trebui ceva din timpul acesta efemer sa le implinesc, insa numai Dumnezeu stie câte-mi sunt date sa realizez!”

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Dar o declaratie cu avere…, pe cand? La ce lux afiseaza, bag de seama ca asta are surse de venit cu totul altele decat micutul lui salariu de popa. DNA-u nu ar strica sa ii strice un pic meandrele concretului …

  2. pacat sa vorbim de rau pe preoti dar cand ii vezi cu ce masini se plimba te rogi sa fii iertat ca tu nu poti fi la fel cu ei

LĂSAȚI UN MESAJ