Intr-o frumoasa zi de noiembrie, înalti prelati, preoti, monahi si credinciosi au venit la Catedrala Arhiepiscopala de la Roman ca sa-l petreaca pe ultimul drum pe cel care crestinii l-au numit „Eftimie cel bun”.

Peste 3.000 de rugatori au umplut curtea si biserica centrului eparhial, joi, 6 noiembrie, participând la slujba arhiereasca oficiata de catre IPS Teofan, mitropolitul Moldovei si Bucovinei, caruia i s-au alaturat un larg sobor de arhierei si preoti, monahi si mireni veniti de pe tot cuprinsul tarii, oameni care l-au cunoscut indeaproape pe venerabilul ierarh.

Cu totii, cler, parlamentari, autoritati publice judetene si locale si credinciosi, au tinut sa-l insoteasca pe acela care a pastorit aceasta eparhie timp de peste 40 de ani, episcopul care „a stiut sa fie si harnic si darnic”, asa cum l-a caracterizat Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

In cuvântul de despartire, PS episcop Ioachim Bacauanul sublinia faptul ca „asa cum ii este numele dat la intrarea in monahism, parintele arhiepiscop Eftimie a stiut sa fie impaciuitor si drept, reusind sa mentina vie flacara credintei in rândul credinciosilor sai.”

Trupul neinsufletit al IPS Eftimie a fost asezat cu onoruri militare alaturi de inaintasii sai, episcopii Lucian si Ilarion. Potrivit rânduielilor bisericesti, pâna la alegerea noului chiriarh, IPS mitropolit Teofan va exercita, ca inlocuitor, slujirea de Arhiepiscop al Romanului si Bacaului, urmând ca, dupa perioada de doliu de 40 de zile, Sfântul Sinod al B.O.R. sa se intruneasca pentru a-l alege pe cel de-al 77-lea arhipastor al acestei eparhii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ