Cavalerii Vinului din România au fost oaspeții Festivalului în ediția 2017

Sfârșitul acestei săptămâni (10 – 12 august) aduce în Bacău cea de a treia ediție a Festivalului de vin, manifestare organizată de Complexul Comercial Selgros. În acest an, organizatorii vor să demonstreze că un vechi proverb latin, „In vino veritas”, poate îmbrăca o haină nouă și poate fi preluat ca slogan al festivalului, sub forma „In vino veritas, in Selgros qualitas!”.

Câteva zeci de case de vinuri și producători sau podgorii renumite vor fi din nou reprezentate în Bacău, în zilele festivalului. Vinurile de clasă înaltă vor fi prezente pe toate standurile și vor putea fi degustate de cei interesați, iar atmosfera manifestării va fi întreținută de actorul Marius Florea Vizante și bucătarul supermarketului Selgros, Daniel Eremia.

Festivalul va deschide și o veritabilă sală de clasă, pentru cei care vor să se familiarizeze cu sortimentele de vin și cu asocierile gastronomice. Cunoscutul și carismaticul somelier Sergiu Nedelea, deja un obișnuit al Bacăului, va preda pe viu lecția „Întocmirea meniului de vin în restaurant și stabilirea prețurilor vinurilor”, vineri, de la ora 13,00.

„Dar, cu ocazia acestei ediții ne-am hotărât să amenajăm și un «colț VIP», cu vinuri și brânzeturi excepționale, garanția selecției fiind oferită de doi mari chefi ai României, Victor Melian și Nico Lontras”, ne-a atras atenția Irina Stănciuc, district manager la Selgros. Astfel, sâmbătă, 11 august, între orele 12.00-14.00, chef Victor Melian și wine educatorul Sergiu Nedelea vor oferi un „spectacol gustativ” în care mâncarea și vinurile vor „evolua” și se vor potența reciproc.

Tot sâmbătă, dar de la ora 19.00, va avea loc un eveniment asociat Festivalului de vinuri Selgros, la Restaurantul „Diferit” din Bacău, unde vor putea fi degustate vinurile Individo, Chateau Vartely, Dac și Taraboste oferite de compania „Produse Moldovenești”.

Duminică, între orele 12.00 și 14.00, chef Nico Lontras va găti o parte dintre bucatele care i-au adus notorietatea și imaginea de înainte-mergător al mișcării gastronomice de top din România, iar somelierul Sergiu Nedelea îl va însoți și îi va ghida pe cei prezenți prin tehnicile de asociere vin-mâncare.

Alte articole