Concertul „In vremea aceea” pe scena Teatrului de Vara „Radu Beligan” / Foto Liviu Maftei

– la concert a participat si „micul Pavarotti”, bacauanul Doru Emanuel Pantazi

Spectatorii bacauani care au trecut pragul Teatrului de Vara „Radu Beligan”, joi seara, au asistat la un regal liric oferit de catre Arhiepiscopia Romanului si Bacaului, in colaborare cu Arhiepiscopia Tomisului, prin concertul Coralei „Armonia” din Constanta. Grup muzical apartinând Eparhiei Tomisului, Corala „Armonia” este dublu medaliata cu aur la Olimpiada Mondiala a Corurilor.

Acestia s-au prezentat in fata bacauanilor cu fresca muzicala sacra „In vremea aceea”, compozitie a preotului Ion Popescu Runcu.

PUBLICITATE

03.04.concert armonia 111

Compusa in anul 1960, lucrarea s-a vrut a fi un oratoriu pentru solisti, cor barbatesc si pian in noua tablouri care urmaresc patimile Mântuitorului asa cum sunt ele ilustrate in evanghelii.

Ceea ce bacauanii au putut urmari a fost varianta evoluata a concertului care cuprinde si aranjamentul pentru orchestra realizat de catre compozitorul Constantin Arvinte.

Alexandru Chiriac (Iisus) si ierodiac. Bartolomeu Trofin (Pilat) / Foto Liviu Maftei
Alexandru Chiriac (Iisus) si ierodiac. Bartolomeu Trofin (Pilat) / Foto Liviu Maftei

Sub bagheta dirijorului arhidiacon Ion Iulian Dumitru, vocile solistilor si ale membrilor coralei, la care s-au alaturat armoniile orchestrei simfonice apartinând Teatrului de opera si de balet „Oleg Danovschi” din Constanta, au transpus in note muzicale capitole din Scriptura pline de emotie. Cu Alexandru Chiriac in rolul lui Iisus, Gabriela Dobre in rolul Fecioarei Maria sau cu ierodiaconul Bartolomeu Trofin, fiu al plaiurilor bacauane, intruchipându-l pe Pilat din Pont, libretul muzical a rezonat in sufletele spectatorilor, maiestria artistilor fiind recompensata cu ropote de aplauze. La sfârsitul concertului, pe scena a urcat ierarhul locului, IPS arhiepiscop Ioachim, care, insotit de IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a dat glas recunostintei celor prezenti in sala multumind ansamblului pentru „clipele de inalta traire spirituala oferite prin muzica”.

03.04.concert armonia 11

Un moment deosebit a fost clipa in care, la prezentarea distributiei, a fost chemat in fata publicului arhidiaconul Doru Emanuel Pantazi, cel care a interpretat rolul unuia dintre martorii mincinosi.

Arhidiaconul Doru Emanuel Pantazi (centru), „micul Pavarotti”, este prezentat publicului / Foto Liviu Maftei
Arhidiaconul Doru Emanuel Pantazi (centru), „micul Pavarotti”, este prezentat publicului / Foto Liviu Maftei

El nu este nimeni altul decât „micul Pavarotti”, bacauan sadea, cel care cu vocea sa l-a uimit pe marele tenor Luciano Pavarotti si care a dus in lume faima scolii muzicale bacauane. In final, IPS Teodosie a promis bacauanilor o revenire a Coralei „Armonia” cu un nou concert dupa Sfintele sarbatori de Pasti.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ