De fiecare data când se produce agitatie in mediul online, agitatie care inseamna, de obicei, doua tabere care se cearta pe un anume subiect, este semn ca la nivel inalt se petrec lucruri importante de care publicul trebuie tinut la distanta.

Fumigenele au functionat de minune in ultimul sfert de secol; oricine a fost la Putere a stiut ca, atunci când situatia se impute, trebuie deturnata atentia. Asa ca, in vreme ce românii se certau ca chiorii pe subiectul refugiatilor si a tâmpeniei cu islamizarea tarii, cazul “Rarinca” ajungea la un final demn de Cascadorii râsului.

Este vorba de acea femeie achitata de acuzatia de santaj si al carei proces a fost reluat pe motiv ca judecatoarea care a dat solutia a avut o discutie in contradictoriu, in urma cu câtiva ani cu denuntatoarea.

PUBLICITATE

S-a vazut cu ochiul liber ca Justitia doreste, neaparat, sa o condamne pe Rarinca, in ciuda probelor subtiri de la dosar. S-a vazut clar ca Sistemul cauta solutii pentru a repara onoarea unei persoane care pare a fi un element de baza al sau.

Asadar, in vreme ce lumea era preocupata sa dezbata falsa problema a refugiatilor – problema amplificata prin metodele cunoscute folosite in perioada campaniilor electorale – sistemul o condamna pe Rarinca la trei ani de inchisoare cu suspendare. Asteptam cu interes motivarea sentintei deoarece promite sa fie extrem de interesanta.

Totusi, dupa atâta timp, nimeni nu a raspuns la intrebarea cea mai importanta: ce crede presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie ca stie Mariana Rarinca de a fost nevoie de o asemenea concentrare de forte pentru a o condamna pe femeie?

Indiferent de raspunsul pe care, mai mult ca sigur, il vom afla la un moment dat, un lucru este clar: Sistemul a inceput sa dea rateuri. Sistemul n-a reusit sa obtina o condamnare cu executare, iar suspendarea pedepsei pare sa fie maximul pe care a putut sau a dorit sa-l obtina.

Pentru ca deja a atras prea mult atentia cu acest caz. Si pentru ca o sa vina vremuri extrem de interesante pe masura ce vor incepe procesele cazurilor instrumentate cu atâta zarva in ultimii ani.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Finalul procesului ” Rarinca” e , mai degraba, demn de “Cascadorii plansului”. Distractia cea mare va incepe atunci cand vor curge pe banda rulanta condamnarile de la CEDO. Sunt curios daca tot “prostimea” va achita nota de plata…

LĂSAȚI UN MESAJ