Bacauanii care se adreseaza Directiei de Impozite si Taxe Locale trebuie sa suporte in continuare conditiile execrabile in care sunt oferite serviciile acestei institutii. N-au ce face, indura cu stoicism caldura, si in timp ce isi asteapta rândul la gemuletele mici, au timp sa observe mucegaiul care s-a intins pe tavan, igrasia si crapaturile de pe pereti.

Deasupra capului le stau amenintatoare dosare vechi, arhiva, care in lipsa spatiului este depozitata pe deasupra fisetelor. Nu mai mentionam ca sunt la indemâna oricui datele fiscale, de altfel confidentiale. Pe jos, linoleumul s-a rupt in aproape toate colturile. Ce sa mai discutam, conditiile sunt departe de a fi civilizate.

„Eu ma gândesc la femeile astea care lucreaza aici. Hai, ca eu vin si stau câteva minute, poate nu imi pasa, dar ele lucreaza cu mucegaiul asta. Am vazut in alt birou, tavanul crapat. Nu stiu, sunt lucruri de bun simt. Cei care le sunt sefi nu se gândesc nici macar putin la ei, daca la noi nu? ”, se intreaba retoric Pascu Adriana, care sta la rând sa achite niste dari si care adauga „eu una nu as lucra aici.”

PUBLICITATE

„Eu sunt nemultumita si ca merge greu. Asteptati prea mult ca sa fii servit, sa rezolvi treaba pentru care ai venit. Nu stiu de ce nu se lucreaza mai repede”, mai spune o doamna care sta la coada si incearca sa-si stapâneasca baietelul aflat pe o bicicleta.

„Conditiile sunt invechite, asa cum se poate vedea. Daca serviciile sunt rapide, poate nu este suficient timp sa observi in ce conditii se lucreaza. Cred ca ar trebui sa se asigure un spatiu macar in conditii igienice, ca sa nu spunem civilizat”, spune Vilhelm Glisici.

Si in timp ce cladirea sta sa cada peste oameni, in primavara acestui an, primaria a inchiriat pentru urmatorii zece ani o noua cladire pe strada Vasile Alecsandri. Numai ca nu este gata de mutare, desi tot se promite acest lucru. Primul termen a fost de Paste, apoi de 1 iunie. Lesne de inteles, nici pâna acum nu s-a facut nimic. „In aceasta saptamâna receptionam proiectul.

A durat cu proiectarea spatiului, pentru ca trebuie sa il adaptam nevoilor noastre. De saptamâna viitoare incepem procedurile de autorizare si se va lansa licitatia pentru a selecta o firma care sa faca modernizarile. Dupa ce amenajez corect spatiile pentru arhiva, vom incepe mutarea dosarelor”, a declarat Bogdan Nestian, directorul de Impozite si Taxe Locale. Primarul Cosmin Necula a cerut urgentarea procedurilor si mutarea cât mai rapida in noul sediu.

Pentru cladirea de pe strada Vasile Alecsandri, contractul de inchiriere valabil pentru zece ani este in valoare de 3,4 milioane de lei. La inceputul anului s-a aprobat si bugetarea sumei de 450 de mii de lei pentru amenajari. Mai repede s-a mobilizat Politia Locala Bacau.

Pentru ca a ramas fara spatiu, a organizat tot o licitatie, dar prin Bursa de Marfuri si deja a inceput mutarea intr-o noua cladire, la Insula de Agrement, tot in cadrul unui contract pe zece ani. Pentru ca a specificat clar inca din timpul licitatiei termenele, politistii s-au si apucat de mutare.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. Nu este suficient spatiul nou de pe strada Alexandri. Acolo accesul este un calvar. Trebuie pe cat posibil infiintate mai multe puncte in oras pentru plata taxelor si impozitelor.

  2. Lucrez ca si functionara la ghiseu, in aceasta cladire si tot ceea ce imi doresc este ca cei care vin sa plateasca taxele si impozitele sa se spele acasa de dimineata si sa imbrace o haina curata ! Multumesc mult !

  3. Sa va fie rusine doamna.Venim si platim,ni se vorbeste de sus aproape jignindune,ni se inchide usa de la ghiseu in fata cand e pauza,ni se raspunde in raspar la intrebari etc.Eu zic ca voi sa va schimbati de haine si caracter.

LĂSAȚI UN MESAJ