Ca si la Urechesti, de mai bine de doua saptamâni, localnicii din satul Tochilea, comuna Rachitoasa, isi pazesc gospodariile de frica unui individ care a incendiat pâna acum patru fânarii. Oamenii sunt disperati ca i-ar putea lasa peste iarna fara hrana pentru animale, dar in acelasi timp se tem ca nu cumva sa le puna foc si la case.

Toti sunt oameni gospodari, care au grajdurile pline de vaci si cai, iar unii dintre ei au si zeci de oi. Serile trecute, barbatul de 51 de ani, pe care ei il banuiesc ca a provocat cele patru incendii, a fost prins in preajma unui depozit de furaje. Avea la el chibrituri si venise cel mai probabil pregatit sa actioneze. A negat insa ca intentiona sa dea foc, asa ca este in continuare in libertate. Si cât timp el este acasa, ceilalti sateni nu-si gasesc linistea.

„L-am prins aici si m-am luptat cu el. Avea chibrit la el si cred ca daca avea cutit ma taia. De când a inceput sa puna foc nu mai avem liniste. Eu stau si dorm in fânarie, ca sa nu vina sa mi-o incendieze. Copii sunt speriati, nevasta la fel”, spunea Iulian Dragos, unul dintre sateni.

„Mai jos, la vale, la un vecin a dat foc la toate stogurile de fân deodata. Probabil a aruncat cu benzina. Au venit pompierii, dar nu s-a mai salvat nimic. A amenintat ca ne da foc si sunt persoane care l-au auzit”, povestea si Costel Danila.

Intr-o singura ograda a facut scrum 18 tone de furaje. De atunci, vecinii celui pagubit fac nopti albe pentru a se pazi de piromanul care sta la doar câteva case distanta de ei. Satenii se tem ca nu cumva sa se ajunga la moarte de om pentru a se pune capat incendierilor.

„Daca-l omor ma duc la puscarie si din cauza lui o sa ajung sa stau prin inchisoare acum la batrânete. Dar cât sa stai si cu teroarea asta ca vine si iti da foc”, se intreba un bunic, care isi asigura hrana de pe urma animalelor pe care le creste.

„Pâna acum sunt 15 capite de fân incendiate. Oamenii din sat stau la pânda, nu dorm noaptea si isi pazesc furajele. Este o persoana suspectata, dar pâna nu sunt date certe nu se poate actiona. S-au intocmit dosare penale si s-au luat declaratii de la sateni cum sunt amenintati”, a explicat Ovidiu Adrian Ivanciu, primarul comunei Rachitoasa. Barbatul suspectat a mai avut probleme cu legea si in comuna este cunoscut ca un individ violent.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

9 COMENTARII

    • Dragă “anonim”,esti tu sigur ca acei oameni dorm în fanarii pentru ca sunt beți si au capul plin cu băutură?? Te asigur eu ca nu e asa. Sunt oameni muncitori care trăiesc doar de pe urma cresterii animalelor,care nu au locuri de munca. Nu mai judeca după aparente.

  1. D-le primar de ce nu se face dreptate de ce sunte-ti mereu de partea celor de unde se poate manca si bea??? Acest lucru e valabil si pentru Politia di acea comuna,dreptate li se face acelorppersoane unde mergeti la bout si mancat??? RUSINE RUSINE…..

  2. Draga anonim2 daca ti-ai pune fundul la munca ca oameni aia gospodari care tu zici cabis betivani te asigur ca nu ai mai vorbi asa
    Si vezi ca mai si mananci de pe mana la betivani aia

LĂSAȚI UN MESAJ