Prin expozitia  tinerei profesoare de educatie plastica Alina Cornaci – Pistea (de la Scoala Gimnaziala „George Calinescu” din Onesti), în expozitia numita sugestiv „A Point”, putem afirma ca aceasta a intrat în „marea familie” a artistilor plastici onesteni. Receptiva la tot ceea ce este  nou si modern ea este  autoarea mai multor decoratii murale, ce se gasesc pe holul unor gradinite, la Spitalul  de Neurochirurgie din Iasi dar si a altora, aflate la trapeza Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Bratila si la sala de festivitati a Scolii Gimnaziale „Sfântul Voievod Stefan cel Mare” din Onesti.

Alina Cornaci – Pistea este si  autoare a ilustratii de carte, a decorat vitralii si dupa o expozitie personala deschisa la Galeriile de arta din Iasi si mai multe prezente în expozitii de grup la Onesti, ea ne bucura cu aceasta expozitie deschisa la Aula Bibliotecii Municipale „Radu Rosetti”. Printr-un mesaj din partea  conferentiar doctor  universitar Liliana Cora Fosalau, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, prezentat la vernisaj   am putut afla ca „pacea pe care o transmite artista  prin lucrarile sale ascunde la o prima vedere cautarile, framântarile, zbaterile sufletului cautator, fauritor si  daruitor de frumos si de sens.

Despre acestea vorbesc liniile si semnele, planurile si perspectivele, jocurile de culori, luminile si umbrele, spatiile si mai ales întrebarile si raspunsurile care se  desprind din ele, care curg ca o apa catre  privitorul însetat de sens, de esenta , de liniste”. La vernisajul acestei expozitii au mai vorbit  Elena Serbu, director al bibliotecii onestene, profesoara Oana Zaharia, director adjunct al Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi”, pictorul Mihai Zarzu si Luminita Patrateanu.  

Asteptata cu mare nerabdare confesiunea autoarei expozitiei „A Point”, a fost una plina de modestie  si  de pretuire pentru cei care au asistat la acest frumos eveniment cultural, ea  mentionând ca „ expozitia prezenta  este un ‘jurnal public’ asupra unei societati în continua  schimbare. Titlul expozitiei  prezinta un punct de vedere  de a aduce  o viziune în plus  asupra artei contemporane”. 


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ