În parcurile Cancicov și Gherăiești au apărut marcaje pentru biciclete

16

La o simplă vizită prin parcurile Cancicov și Gherăiești nu se poate să nu remarci că au apărut marcaje pentru bicicliști.

„S-au efectuat marcaje în Parcul Cancicov, după modelul celor executate în parcurile din alte orașe, mai precis Parcul Herăstrău București, fără marcarea benzilor cu simbolul specific pentru circulația bicicletelor. Finalizarea marcajelor de benzi pentru bicicliști se va efectua în perioada următoare, imediat după modificarea HCL Nr. 234 din 19.07.2010 – prin care se interzice circulația cu biciclete, motociclete sau vehicole în parcuri sau în locuri de joacă pentru copii ( art. 3, alin j din HCL 234 din 19.10.2010). Marcajele de ghidare și cele transversale au rolul de a materializa traiectoria pe care bicicletele vor trebui să o urmeze în Parcul Cancicov, imediat după modificarea HCL 234 din 19.10.2010”, ne-a declarat Sonia Pavelescu, consilier juridic, responsabil atribuții purtător de cuvânt Municipiul Bacău.

Lucrările sunt în curs de execuție în cadrul contractului multianual încheiat în anul 2015 cu SC Metalbac & Farbe S.A. pentru lucrări de marcaje rutiere, a cărui valoarea totală se ridică la suma de 1.956.224 lei.

Marcajele din cele două parcuri reprezintă doar o primă etapă a lucrărilor aferente sistemului de planificare a transportului urban din Bacău, ce va fi realizat prin Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD). Acesta prevede, printre altele, și crearea de benzi dedicate bicicliștilor și adoptarea măsurilor prin care bicicliștii să poată circula în siguranță în oraș şi în parcurile din Bacău.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

16 COMENTARII

 1. Deci in prezent bicicletele circula prin parcul Cancicov incalcand legislatia. Iar cel ce inchiriaza biciclete in acelasi parc, o incalca cu buna stiinta. Ma intreb, cine l-a autorizat nu stia de aceasta Hotarare de Consiliul Local?
  Incredibil…

 2. Si pana in aceste parcuri cum se ajunge? Cu bicicleta in spate?
  Sunt atatea strazi nemarcate, treceri de pietoni cu vopseaua stearsa si voi va jucati cu pensula in parc.
  Ati mai f.. niste bani in vant

 3. In parcuri nu e necesara delimitarea benzilor. Pe strazi, DA! De ce nu faceti benzi speciale pentru autobuze pe care sa se poata merge si pe bicicleta? Astfel n-am mai face o ora de la CCB la Gara.
  De ce nu inchideti definitiv circulatia pe centru? Cui ii este utila?
  “O tara bogata nu e aia in care saracii au masini, ci aia in care bogatii merg cu autobuzul!”

 4. Linistea si tihna unei plimbarii prin parc s-a dus pe apa simbetei. Incompetenta edililor transforma si ultima oaza de liniste intr-un circ de prost gust dovedind daca mai era nevoie ca improvizatiile fara noima sunt preferate lucrului bine facut. Daca nu sunt in stare sa gaseasca solutii viabile macar sa lase neatinse lucrurile bine facute de cei ce se gindeau cindva la micile bucurii ale omului……o plimbare prin parc, un fosnet de frunze, un ciripit de pasare.

 5. Dar cu angajatele de la Biblioteca Judeteana, care parcheaza autoturismele personale exact in fata sediului, cum ramane? Desi…intrarea este interzisa, conform semnului de la bariera. S-au mai facut sesizari la Politia Locala si tot asa a ramas. Aloo, domnele de la biblioteca, mersul pe jos face piciorul frumos.

 6. Într-adevăr, în loc sa mă plimb, sa las copilul sa alerge prin parc, ca alte locuri de joacă au dispărut, trebuie sa stau cu ochii în patru la bicicliști. De ce nu ați făcut pistele pt biciclete pe străzi? Poate așa lasă lumea la o parte mașina măcar pt o zi. Iar treaba cu inchisul centrului nu tine. Orașul și așa este super aglomerat pt ca sa inchidem strazi, ăsta mai lipsește.

 7. Dar nimic nu va mai convine, ca se face – de ce se face, ca nu se face – de ce nu se face si tot asa. Cat despre aia care se ingrijoreaza ca bicilistii vor lovi copii, mai bine ati casca ochii dupa copil in loc sa dormiti pe voi, supravegheatii ca pot cadea si in canal daca faceti ca si aia de la Bucuresti pe care l-au muscat cainii iar ea nu si-a dat seama ca lipseste copilul doar peste o jumatate de ora. Oricum pe traseele acelea se si alearga. Mai bine v-ati supara pe maimutele care intra cu masina pe aleile respective, nu pe biciclisti.

  • Era bine daca se amenaja dedicat doar pt biciclisti cateva alei si care sa nu se suprapuna peste aleile principale folosite pt plimbari si recreere de populatie.

 8. Plictiseala mare in acest oras sters si darapanat!Zero barat. Tinerii sa-si caute alte orizonturi!Aici n-au ce sa faca si nici ce vedea.

 9. Cand o sa avem un parc precum cel de la vaslui sau roman mai stam de vorba… e jale ce e in asa zisul parc cancicov, pe bune mi-e si greata. cu ce ma incalzeste ca faceti piste la biciclisti? bine ca au barbierit boschetii in ideea ca e mai aratos asa. plagiat total!vasluienii ne dau clasa!bravo lor!

 10. Biciclistii vor circula pe unde vor ei chiar daca s-au facut marcaje. Deci sunt fara rost. Ce pot sa le faca si mai ales cine. In week-end in parc nu vegheaza nici un politist local pt a lua eventiale masuri asupra incalcarii ordinii.

LĂSAȚI UN MESAJ