22 iulie 2024
Zona zeroEu știuÎn mai 1964, 11 elevi din Coventry au fost suspendați pentru că...

În mai 1964, 11 elevi din Coventry au fost suspendați pentru că aveau tunsori asemănătoare cu cele ale formației The Rolling Stones

În mai 1964, aspectul neglijent al celor de la The Rolling Stones a făcut titluri în ziare, atunci când directorul unei școli britanice a trimis acasă aproape o duzină de elevi, ordonându-le să-și schimbe tunsoarea. Băieții, în vârstă de 16 ani, își copiaseră stilul de păr după cel al formației The Rolling Stones, pe care directorul școlii Woodlands Comprehensive, Donald Thompson, l-a descris la acea vreme drept „neglijent”.

El a spus că nu ar fi avut nimic împotrivă dacă băieții ar fi avut tunsori ca ale celor de la The Beatles, deoarece acestea arătau mai îngrijite.Fiecare băiat din școală a fost avertizat că Thompson intenționează să ia măsuri împotriva părului neîngrijit cu o săptămână înainte ca elevii din clasa a cincea să fie suspendați.

În ziua discursului din 13 mai, el le-a spus băieților și părinților că viitorul bunăstării școlii depinde în mare măsură de atitudinea actuală a băieților mai mari.

A doua zi, domnul Thompson s-a adresat întregii școli – aproximativ 1.400 de băieți – explicându-le importanța nu doar de a frecventa școala în mod regulat și la timp, de a munci bine și de a dezvolta spiritul sportiv, bunele maniere și curtoazia, dar și de a fi personali îngrijiți și de a avea părul neat.

„Le-am spus atunci că sunt câțiva băieți mai mari care își dezamăgesc școala,” a spus el, adăugând: „Cred că în această generație trebuie să acceptăm că tunsorile moderne nu sunt ceea ce obișnuiam noi să avem. Deși eu nu aș purta aceste stiluri, nu am obiecții față de băieții care le poartă dacă sunt neat și îngrijite.”spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri