Camerele de supraveghere video din municipiul Bacau au cedat una dupa alta si s-a ajuns ca la momentul de fata sa mai fie functionale doar cele opt camere de la Podul Margineni.

In anul 2011, in Piata Centrala din oras au fost pornite 21 de camere, iar in Piata Sud inca 12, insa tot sistemul de supraveghere a acestor obiective de comert a fost inchis, spre bucuria celor care vând tigari de contrabanda sau telefoane furate.

De ceva timp “au murit” si camerele de la Pasajul Rutier Oituz-Stefan Guse, unde s-a produs o avarie iar defectiunea nu a mai fost remediata.

PUBLICITATE

Biroul de monitorizare se afla la sediul Politiei Locale Bacau, dar monitoarele mai redau imagini doar din sensul giratoriu de la baza podului care duce la Margineni.

„In ceea ce priveste camerele din piete s-a decis sa nu mai fie reparate pentru ca echipamentul este deja depasit tehnic si nu se mai justifica aceasta cheltuiala in conditiile in care exista un proiect care prevede montarea unui nou sistem de supraveghere”, a explicat Florin Podoleanu, purtator de cuvânt la Politia Locala Bacau.

Despre acest proiect se vorbeste inca de anul trecut si ar fi fost deja bugetat pentru ca investitia sa se faca in urmatoarele luni. Din acesti bani ar urma sa se achizitioneze alte camere de supraveghere video, insa se mai poarta discutii cu privire la locatiile in care vor fi amplasate.

Cu doar opt camere video pornite, Bacaul ramâne codas la capitolul supraveghere. In Iasi, de exemplu, primaria a amplasat peste 60 de camere pe mai multe strazi aglomerate din oras si au fost multe situatii in care imaginile surprinse au ajutat la solutionarea unor fapte penale ori accidente rutiere.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. In Bacau nu mai functioneaza nimic.Acest oras este practic neadministrat.Am mers pe jos si mizeria este extrema.Cainii sant peste tot si este pericolos sa fii cetatean al Bacaului.Trotuarele au inceput sa fie furate,da se fura pavajul.Cred ca avem prea multi cetateni primitivi.Pentru cei care nu circula prin tara,vreau sa-i informez ca Bacaul a ajuns de jale,Vasluiul este mult mai curat.

  2. pai in piata nu mai merg ca s-ar vedea cum stau bisnitarii si vand tigari sub protectia autoritatilor.
    Mai ia cate unul doi din cand in cand dar nu ca vezi Doamne la prins ci nu a platit taxa de protectie.
    Adevarul ca e de jale in Bacaul asta s-au apucat de toate si nu o sa termine nimic. O sa vedeti la iarna ce va fi cand se vor umple toate santurile care le-a facut cu zapada. Vai de steaua noastra.

  3. Ce sa supravegheze “politia locala”? Astea sunt posturi călduțe pentru cei cu rude prin primarii. Paznici de panseluțe care stau gramada pe banul public fără nicio autoritate sau competenta. Cat privește țiganii care vând țigări ei nu vor mai exista atâta timp cât badea Gheorghe nu va mai cumpără țigări de la el. Iar cimpanzeii astia se aprovizionează cu ce vine din vama unde e reala problema. În afară de amenzi pe care tot VAMA le da și NU POLITIA pentru ca sunt produse accizabile nu are nimeni ce sa le facă. Amenda nu o plătește pentru ca nu are nimic ce sa îi iar legea este atât de proasta încât nu îl poate obliga la munca în folosul comunității. Un cerc vicios pe spatele celor care plătesc taxe.

LĂSAȚI UN MESAJ