Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România (CNIPMMR) propune, prin recent lansatul „Program de Guvernare 2016 – 2020 al Mediului de Afaceri”, infiintarea unei noi structuri administrative, „moderna si aliniata nevoilor antreprenorilor”, Ministerul Antreprenoriatului si Turismului.

„Noul minister – ne-a informat presedinta Patronatului Judetean Bacau al IMM, Gina Plantos – trebuie sa asigure dezvoltarea unitara a politicilor de sustinere a IMM-urilor, atragerea de investitii, promovarea exporturilor, implementarea programelor nationale de finantare a IMM-urilor si a programelor de ajutor de stat”.

Astfel, se propune inglobarea intr-un singur loc a tuturor structurilor de finantare ale antreprenoriatului, infiintarea de noi departamente, realizarea unei harti a investitiilor publice, crearea unei platforme de big si open data, dar si infiintarea Organizatiei Române pentru Turism si a Agentiei Regionale de Atragere de Investitii si de Promovare a Exportului, regândirea managementului în sistem tripartit a Autoritatii Nationale pentru Calificari, instituirea de autoritati private de management pentru fonduri europene, infiintarea de agentii regionale pentru industriile creative si a unui Birou de atragere de investitii si promovare a exportului, precum si înființarea unui Consiliu Consultativ al mediului de afaceri si a Agentiei Nationale de Ocupare pentru Tineri.

PUBLICITATE

Programul mai propune plasarea României ca tara cu mediul antreprenorial cel mai atractiv din regiunea de sud-est a Europei si plasarea României în primele 20 de tari la nivel global (indicator masurabil in rapoartele Doing Business – locul 37 în anul 2016 si în Global Entrepreneurship Index rankings – locul 42 în 2016).

De asemenea, se mai propune transferul de autoritate din partea statului spre entitati de tip parteneriat public-privat, debirocratizarea masiva a sistemului, un sistem fiscal atractiv, programe de finantare adecvate antreprenoriatului implementate în parteneriat public-privat si reducerea somajului in rândul populatiei tinere, cu vârsta pâna în 25 de ani, de la 24% în prezent, la sub 3%.

“Fac apel, pe de-o parte, catre mediul politic în vederea aderarii de catre acestia la principiile cuprinse în document si întelegerea necesitatii unei abordari unitare, care sa tina seama de nevoile micilor antreprenori, iar pe de alta parte fac un apel si catre mediul de afaceri, patronate si alte organizatii, de a se alinia la programul nostru si de a ne transmite propuneri de îmbunatatire a acestuia”.
Florin Jianu, presedintele CNIPMMR

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Un minister al IMM-urilor?!!! Mai trebuie infiintata o supapa pentru sinecuristi…Ce sa faca pentru IMM-uri unii care si-au desavarsit studiile pe la 40 ani( la niste particulare obscure) si care, in toata viata lor, n-au facut decat sa se agate de niste scaune caldute?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ