În satul Galbeni (comuna Nicolae Bălcescu) este în derulare, până pe 13 ianuarie, evenimentul „Martin Benedict gazda ieslei din Bethleem”, ajuns la cea de a șasea ediție și organizat în casa memorială Dr. pr. Martin Benedict.

Și anul acesta s-a ales ca temă, pentru reflecție, un fragment din scrierile medicului preot Martin Benedict: „Să ne rugăm pentru noi și pentru lumea întreagă, căci religia creștină este o rază de foc de iubire adusă de Isus din cer care cuprinde pe toți oamenii indiferent de sex, naționalitate, religie sau convingeri politice, este universală”.

„În Sala Sfântul Francisc și sub porticul din complexul Casei memoriale Martin Benedict – precizează organizatorii -, Pruncul Isus se naște într-un cadru deosebit. Începând de la imaginea protopărinților Adam și Eva, se parcurge, prin arta picturii și culorilor, misterul Întrupării Fiului lui Dumnezeu care se naște pentru a ne reînnoi și a înfrumuseța omenia din noi”.

Evenimentul este promovat și organizat de Provincia Fraților Franciscani Minori Conventuali din România. Frații franciscani din întreaga lume dintotdeauna au fost promotorii ieslei de Crăciun deoarece conform tradiției Sfântul Francisc din Assisi a fost cel care a realizat prima iesle, adică reprezentarea nașterii lui Isus în grajdul din Bethleem, la sihăstria de la Greccio, în anul 1223.

Alte articole