Comunitatea crestin-ortodoxa din cartierul Orizont se pregateste de sarbatoare. Pentru a marca asa cum se cuvine hramul bisericii “Sfântul Gheorghe” de pe Calea Marasesti, in mijlocul credinciosilor va poposi Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la manastirea Giurgeni, judetul Neamt.

Ea va fi adusa in Bacau cu binecuvântarea Inaltpreasfintiului arhiepiscop Ioachim, joi, 21 aprilie, de la ora 16.30, sosirea ei marcând debutul Zilelor Parohiei “Sf. Gheorghe”. Programul de evenimente va continua cu Taina Sfântului Maslu, urmata de un concert de cântari duhovnicesti sustinut de corala “Episcop Melchisedec” a preotilor din Protopopiatul Bacau.

Vineri, 22 aprilie, dupa Sfânta Liturghie, de la ora 15.00 va avea loc o conferinta cu tema “Misiunea tinerilor in Biserica”, cuvânt pentru suflet oferit de parintele-arhimandrit Serafim Huzdup, slujitor si duhovnic al Catedralei arhiepiscopale “Sf. Cuv. Parascheva” din Roman. Icoana Maicii Domnului de la manastirea Giurgeni va fi prezenta printre credinciosii bacuani pâna sâmbata, 23 aprilie, când, dupa liturghie, va pleca spre a binecuvânta si alte parohii din Arhiepiscopia Romanului si Bacaului.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ