Vineri, 9 august, la Biserica Precista din Bacau, va fi adusa in pelerinaj, de la Manastirea Neamt, icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Va ramâne in Bacau pâna in data de 15 august, de marea sarbatoare Adormirea Maicii Domnului, data la care are loc si hramul Bisericii Precista.

Credinciosii ortodocsi se pot inchina si ruga la aceasta icoana in fiecare zi. De asemenea, in fiecare seara, de la ora 17.00, se va oficia Slujba Vecerniei si Acatistul Maicii Domnului, iar duminica, Sfânta liturghie va fi oficiata de catre Preasfintitul Ioachim Bacauanul, episcop –vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului.

Pe 14 august va avea loc slujba Prohodului Maicii Domnului iar pe 15 august Sfânta Liturghie cu ocazia hramului bisericii. In icoana adusa in Bacau este reprezentata Sfânta Fecioara cu trei mâini si il tine in brate pe Pruncul Iisus Hristos.

Ea a fost gazduita de Mitropolia Sucevei pâna în anul 1415, când Mitropolitul Iosif, împreuna cu Alexandru Musat Voda au daruit-o Manastirii Neamt, unde se afla si astazi. Icoana este cunoscuta, in principal, pentru puterea de prevenire a calamitatilor, fiind si aducatoare de ploaie, dar de-a lungul vremii a redat vederea orbilor sau mersul ologilor.

„Pe tot parcursul sederii Sfintei Icoane la biserica noastra vor fi oficiate slujbe speciale inchinate Maicii Domnului, Acatistul si Paraclisul, precum si rugaciuni catre Bunul Dumnezeu pentru ploaie si rodul pamântului” – a declarat preotul Constantin Tomozei, paroh Biserica Precista.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ