Intre 14 si 22 iulie, va avea loc la Teatrul Bacovia cea de-a XVI-a editie a Festivalului de Teatru pentru Tineri „I.D. Fest”, eveniment organizat de Asociatia „Ingenious Drama”. In cele noua zile de festival vor avea loc peste 20 de spectacole la sectiunile trupe si One Man Show, dar si spectacole invitate.

In competitia din acest an vor intra 12 trupe de liceeni din Timisoara, Bucuresti, Botosani, Falticeni si Bacau. Juriul festivalului va fi alcatuit din: Horia Suru, regizor si actor; Anca Sigartau, actrita si director al Teatrului Municipal Bacovia; Isabela Neamtu, Matei Chiuariu si Stefan Huluba, actori; criticul Doru Mares, iar actrita Coca Bloos va fi presedinte onorific.

„Incercam la aceasta a XVI-a editie sa stabilizam ce s-a schimbat anul trecut, in sensul ca piesele vor fi jucate in limba româna (in primele XIV editii pesele erau in limba engleza- n.r.), tocmai pentru a avea un numar mai mare de spectatori”, a declarat intr-o conferinta de presa Teofana Bostan, coordonatoarea acestui proiect.

Bugetul festivalului este de aproximativ un miliard de lei vechi, cea mai mare parte fiind acoperita de Primaria Municipiului Bacau, de Teatrul Bacovia si cu sprijinul colegiului „Karpen” care va asigura cazarea tinerilor veniti din alte localitati.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ