FOTO: Eugen Grigore

Sarbatoarea pe care credinciosii ortodocsi o praznuiesc joi, 23 aprilie, are un ecou special in inimile bacauanilor datorita multelor lacase de cult care sunt inchinate Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtatorul de biruinta.

In municipiul Bacau, doua biserici isi vor celebra hramul cu aceasta ocazie: Biserica “Sf. Gheorghe” din cartierul Orizont si Biserica militara “Sf. Gheorghe si Eroii Neamului” din cartierul CFR. Cel dintâi lacas de cult, sfintit in anul 1939, a avut o istorie tumultoasa, supravietuind regimului comunist si cutremurului din 4 martie 1977.

In zilele noastre, Biserica “Sf. Gheorghe” s-a transformat intr-un centru al spiritualitatii si milosteniei prin activitatile derulate. De mai bine de 10 ani, in curtea bisericii isi desfasoara activitatea Asezamântul social-filantropic “Samarineanul milostiv”.

Prin actiunile acestuia, zeci de copii din familii cu situatii financiare dificile beneficiaza de ajutoare si de o masa calda zilnica. Sarbatoarea hramului acestei biserici va fi prelungita pâna duminica, 26 aprilie, când Sfânta Liturghie va fi oficiata de catre ierarhul locului, IPS arhiepiscop Ioachim, alaturi de preotii slujitori ai acestei parohii bacauane.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ