Pentru crestinii bacauani, romano-catolici sau ortodocsi, ziua de 15 august reprezinta un moment de cinstire a Maicii Domnului. Una dintre cele patru mari sarbatori de peste an inchinate Sfintei Fecioare, Adormirea Maicii Domnului este cel mai reprezentativ hram pentru lacasele de cult de pe tot cuprinsul judetului.

Drept dovada sta faptul ca, numai in Arhiepiscopia Romanului si Bacaului, 65 de biserici poarta hramul acestei sarbatori. Dintre acestea se remarca Biserica Precista din municipiul Bacau, ctitorie stefaniana parte din ansamblul curtii domnesti ridicate la sfârsitul secolului al XV-lea. De asemenea, in aceasta zi de sarbatoare, pelerinii vor lua drumul manastirilor de la Ciolpani, Rachitoasa, Oituz si Diaconesti, asezaminte monahale care isi vor praznui hramul cu aceasta ocazie.

Conform statisticilor, peste 2 milioane de români poarta, intr-o forma sau alta, numele Sfintei Fecioare. Astfel, s-a ivit o dilema. Când isi serbeaza acestia ziua numelui: pe 15 august, in ziua Adormirii Maicii Domnului, sau pe 8 septembrie, ziua de praznuire a Nasterii Maicii Domnului?

PUBLICITATE

Preotii spun ca putem fi felicitati ori de câte ori se sarbatoreste hramul sfântului al carui nume il purtam, insa aceasta celebrare sa fie facuta prin fapte bune si cumpatare. Tuturor celor care-si sarbatoresc ziua numelui cu aceasta ocazie, sanatate, fericire si La Multi Ani!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Averea cultelor religioase ar trebui nationalizata iar banii investiti cu prioritate in educatie si sanatate. ORI AFACERI ORI RELIGIE! Aceste capuse trebuie sa isi justifice si averile. Cultele isi bat joc de acest popor si il capuseaza la greu.

LĂSAȚI UN MESAJ