Cimitirele sunt o tinta constanta a hotilor de fier vechi. Acestia s-au specializat insa si nu se mai complica cu orice teava ruginita, ci urmaresc in mod special obiectele de bronz. Asa s-a intâmplat si in cimitirul din cartierul CFR, unde intr-una din noptile trecute, indivizi ramasi necunoscuti au dat iama printre morminte.

„Intr-o zi am trecut pe la cimitir, sa aprind o lumânare. Am observat ca placa de marmura de pe cavoul familiei, care e foarte grea, fusese deplasata, ca felinarul a fost spart si scos de la locul lui, iar mânerele de bronz de pe monument lipseau. Doar unul mai era la locul lui, pesemne ca nu l-au putut desuruba.

Cele patru mânere m-au costat 300 de lei”, povesteste O.F., un localnic in vârsta de 90 de ani. Intâmplarea a fost raportata Administratiei Cimitirelor si va urma si o plângere la Politie, pentru ca hotii sa fie prinsi, iar paguba, eventual, recuperata. „Intr-adevar, hotii creeaza probleme in cimitir. S-au specializat pe furtul obiectelor de bronz, fiindca scot bani mai multi decât pe fierul obisnuit.

PUBLICITATE

De obicei, ii ajutam pe cei pagubiti sa isi refaca monumentele funerare. Probabil ca Politia va face cercetari si in acest caz de furt”, spune Andrei Sosu, reprezentant al firmei SC Luvis, care administreaza cimitirele din Bacau.

Curios este ca acelasi O.F. a mai fost victima hotilor, intr-un caz similar, de acum doi ani, când Administratia Cimitirelor i-a inlocuit barele de inox furate de hoti. Si tot in cimitirul CFR s-a mai intâmplat o grozavie acum mai multi ani, când vandalii au darâmat si distrus mai multe cruci.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ