– politistii care patruleaza prin municipiul Bacau ar putea sa le strice planurile celor care traiesc de pe urma infractiunilor comise

Asta a patit recent un individ de 36 de ani, care a fost prins de o patrula de politie la scurt timp dupa ce a dat o spargere chiar in centrul Bacaului, pe strada Marasesti. La adapostul intunericului acesta a patruns prin efractie intr-un chiosc de ziare, a distrus sistemul de alarmare si a furat câteva zeci de pachete de tigari si de guma de mestecat, servetele umede, un ceas, doua telefoane mobile si suma de 15 lei, in monede.

In jurul orei 5.00, in timp ce se deplasa pe strada Cremenea din oras, sacul pe care-l cara le-a atras atentia politistilor care patrulau in zona si l-au oprit pentru legitimare. Intrebat de unde are bunurile, suspectul a motivat ca le-a gasit la o ghena de gunoi, dar verificarile facute ulterior au demonstrat ca erau furate. Barbatul a fost retinut pentru 24 de ore, sub acuzatia de furt calificat, si prezentat apoi Parchetului de pe lânga Judecatoria Bacau cu propunere de arestare preventiva. Bunurile sustrase au fost restituite societatii pagubite.

In primele trei luni ale acestui an, in municipiul Bacau si comunele arondate Politiei Municipiului Bacau s-au inregistrat 12 furturi din societati comerciale, savârsite prin efractie, dintre care 7 fapte au fost in urban si 5 in mediul rural. Chiar daca au tupeu si actioneaza chiar in zona „zero” a municipiului, infractorii ar putea avea parte de o surpriza. Numarul actiunilor organizate de Politie cu efective suplimentare a crescut, asa ca oricând pot iesi in calea unui agent aflat in misiune, iar „cariera” lor sa ia sfârsit, cel putin pentru o perioada.

„Se actioneaza in permanenta pentru prevenirea si combaterea faptelor de natura penala si contraventionala”, a declarat insp. pr. Narcisa Butnaru, purtator de cuvânt la Inspectoratul de Politie Judetean Bacau. Pentru prevenirea furturilor din societati comerciale, oamenii legii recomanda ca magazinul sa fie dotat cu un sistem viabil de alarmare, in punctele sensibile sa se monteze un grilaj solid care sa impiedice patrunderea hotilor, iar usa de acces in magazin sa fie prevazuta cu un sistem de protectie tip clopot care sa protejeze lacatul si care le poate da batai de cap hotilor.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ