Intrarea in cimitirul Sarata a devenit mai sigura de când hingherii au prins o parte din câini. Un echipaj de la serviciul ecarisaj a descins la Cimitirul Sarata, incercând sa curete zona de câinii fara stapân care isi fac veacul pe acolo.

Cosmarul trecatorilor pare sa se fi terminat, pentru ca oamenii care veneau la mormintele celor adormiti, se confruntau zilnic cu haitele de câini din cimitir.

“S-a intâmplat sa fiu de fata când au venit hingherii si m-am bucurat ca in sfârsit s-a gândit cineva si la siguranta noastra. Pe de o parte imi era mila de bietele animale, insa, eu am fost atacata in cimitir de trei câini. Cred ca acolo mi-ar fi fost sfârsitul daca nu sarea un barbat in ajutorul meu, alungând fiarele flamânde”, spune Lenuta Pasare.

Un alt barbat care a asistat la “vânatoarea de câini” a aplaudat aceasta actiune. “E bine sa fie strânse animalele acestea ca prea au pus stapânire pe cimitir.

In lipsa de hrana devin agresive si ataca. Intr-o zi m-am speriat de moarte când a sarit pe masina mea, sa ma muste prin geamul deschis. Nu e bine! Trebuie sa facem curatenie pe strazi si chiar in cimitire, daca vrem sa fim in siguranta”, declara Vasile Tulbure.