Proprietara arata cum anexa locuintei s-a facut scrum. Pagubele au fost evaluate la 35.000 de lei/Foto: Geta Panaite

– dupa amenintari repetate, individul, recidivist, a trecut la fapte n intr-una din diminetile trecute a incendiat o anexa din curtea vecinilor sai si a fost la un pas sa se aprinda si casa de locuit

De câtiva ani, o familie din satul Dragugesti, comuna Helegiu, traieste in teroare. Un vecin, in vârsta de 74 de ani, i-a amenintat in repetate rânduri ca le da foc la casa, iar intr-una din diminetile trecute chiar asta a si facut. In jurul orei 6.00, anexa din fata locuintei a fost cuprinsa de flacari mari. Proprietara si vecinii au sarit cu galetile cu apa, dar au sunat imediat si la pompieri sa intervina. Femeia si-a scos fetitele din casa si le-a dus la o vecina, pentru a fi in siguranta, dupa care au aruncat cu apa pe imobil ca focul sa nu se extinda.

Pompierii au venit si ei cu mai multe autospeciale si au reusit sa stinga vâlvataia. Ancheta a aratat ca focul a fost pus intentionat si toate privirile s-au indreptat atunci catre vecinul care in ultimii ani le-a facut viata un calvar. Chiar in urma cu doua saptamâni l-au surprins in timp ce le taia gardul. „Am auzit pocnituri si când am iesit afara am vazut ca arde. Am strigat sa vina vecinii, am sunat la 112. El ne-a amenintat de foarte multe ori si avem multe plângeri la Politie. Voia bani, dar pamântul asta a fost platit, ca avem acte, insa el voia sa fie platit a doua oara, ca asa a mai facut si cu altii. Este un om foarte agresiv si ne este teama ca o sa vina acasa”, marturisea Violeta Taraipan, proprietara gospodariei incendiate.

Femeia era singura acasa cu cele doua fetite, sotul fiind plecat la munca in Anglia. A doua zi de la incident a ajuns si el in tara. „Ne ameninta ca ne da foc, ca ne omoara. Este un om foarte periculos. Aveam aici o bucatarie de vara cu materiale de constructii, scule si multe alte bunuri. Si geamurile de la casa s-au spart din cauza caldurii. Sunt multe pagube”, spunea si Catalin Taraipan. Vecinii le-au sarit atunci in ajutor. „Pocnea azbestul ala si când am iesit in curte am vazut flacarile mari. Am luat o galeata, au iesit si ceilalti vecini si am mers sa stingem focul. Dimineata când a venit Politia s-a aflat cine a fost”, spunea Ion Nechita, localnic.

helegiu2

Totul ar fi pornit de la terenul pe care este construita locuinta si care in trecut ar fi fost al parintilor lui. Mai multi localnici au cumparat parcelele de pamânat, au acte de proprietate, dar el ar fi inceput sa-i ameninte si sa le ceara inca o data bani. De frica, un batrân de 80 de ani a vândut un vitel si cu ce a mai strâns din pensie i-a dat 2.000 de lei ca sa-l lase in pace.

„M-a amenintat ca-mi da foc la grajd daca nu-i dau 50 de milioane. I-am 20 de milioane, ca nu am avut mai mult, dar pamântul l-am luat de la mama lui. Eu am cautat sa ma impac cu el, ca sa am liniste”, spunea si Ion Mican.
Barbatul de 74 de ani a fost retinut de procurorii Parchetului de pe lânga Judecatoria Onesti pentru infractiunea de distrugere iar instanta a emis ulterior mandat de arestare pentru 30 de zile. In trecut el a mai fost condamnat pentru crima, dupa ce a ucis un tânar din sat. Chiar daca acum este in spatele gratiilor, oamenii se tem ca se va intoarce acasa si nu vor mai avea liniste.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ