– sase puncte negre pe soselele din judet – drumul european 85 este cel mai periculos, cu un total de 26 de accidente rutiere grave – o analiza a polistilor rutieri arata ca in zilele de duminica au fost cele mai multe evenimente

In primele noua luni ale acestui an, pe drumurile din judetul Bacau, s-au produs 185 de accidente de circulatie grave, in urma carora 51 de persoane si-au pierdut viata, iar alte 167 au fost grav ranite.

Pentru a-i determina pe soferi sa fie mai prudenti in trafic, Politia Româna a marcat localitatile in care au murit cei mai multi oameni cu asa numitele „puncte negre”. Noile semne rutiere au fost montate alaturi de celelalte la intrarea in localitate si ar trebui sa-i determine pe cei din trafic sa conduca cu viteza legala si sa nu se aventureze in depasiri riscante.

harta-accidente

„Pe raza judetului Bacau au fost identificate si semnalizate ca atare un numar de 6 puncte negre, dupa cum urmeaza: pe DN 2, pe raza localitatilor Sascut, Nicolae Balcescu, Bogdan Voda si Filipesti, pe DN 11, pe raza localitatii Oituz si pe DN 12A, pe raza localitatii Târgu Trotus”, spune insp. pr. Narcisa Butnaru, purtator de cuvânt la Inspectoratul de Politie Judetean Bacau.

Cele mai multe accidente de circulatie soldate cu moartea sau ranirea grava a celor implicati s-au produs pe drumurile nationale ce tranziteaza judetul, respectiv 66 de accidente din total, si în special pe DN 2 (E-85), cu 26 de evenimente rutiere grave.

O analiza pe zilele de producere, duminica au fost cele mai multe accidente (32), urmata de joi (30) si luni (27). Ca si intervale orare, intre 18:00 si 24:00 s-au inregistrat cele mai multe evenimente rutiere, la diferenta mica este intervalul 12:00 – 18:00 si pe locul trei 6:00 – 12:00.

Calea Republicii, in topul strazilor

In ceea ce priveste municipiul Bacau, cele mai multe accidente grave s-au produs pe Calea Republicii, care este o continuare a drumului european 85 in oras, urmata de strada Mioritei si Bulevardul Unirii intersectie cu Calea Bârladului.

In municipiu, zilele se schimba si astfel joi este pe primul loc cu 11 accidente, luni si miercuri cu câte 10 evenimente si vineri cu 8. Si intervalul orar se modifica. Au fost 21 de accidente intre orele 6:00 – 12:00, 20 intre 12:00 si 18:00 si 7 accidente intre 18:00 – 24:00.

Accidentele usoare s-au inregistrat pe Calea Moinesti, 9 Mai, Calea Republicii, Calea Moldovei, Calea Bârladului, Bicaz si Mioritei, iar ca intersectii s-au remarcat cele de la Henri Coanda cu Aeroportului si Calea Romanului cu Bulevardul Unirii.

O familie distrusa

La inceputul lunii septembrie, o familie din judetul Neamt, care se intorcea din concediu, din strainatate, a fost implicata intr-un accident pe E-85, la Gheorghe Doja. La volan se afla barbatul de 43 de ani care, cel mai probabil din cauza oboselii, a pierdut controlul, s-a izbit de un podet dupa care s-a rasturnat. In urma impactului au murit soferul, sotia lui si fiica lor, iar baiatul a ajuns la spital in stare critica.

Principalele cauze ale accidentelor grave din judet:

– indisciplina pietonala, respectiv traversare neregulamentara si circulatia pe partea carosabila (56 accidente)
– viteza excesiva sau neadaptata la conditiile de drum (30)
– neacordare prioritate auto si pietoni (28)


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Drumul E 85 este un drum in mare majoritate cu 2 benzi una dus una intors,depasirea regulamentar pe acest drum se face peste axa drumului….ori majoritatea soferilor confunda banda de urgenta cu banda de circulatie,fie nu cunosc marcajul rutier fie ca putin le pasa.Depasirea unei masini creeaza falsa iluzie ca esti pe drum cu doua benzi pe sens,ca ai spatiu lateral mai ales pentru aceasta manevra,ori daca si cel care vine din fata depaseste oricand accidentul se poate produce

LĂSAȚI UN MESAJ