Ministrul Sanatatii este al patrulea membru al Cabinetului Ciolos care demisioneaza. Practic, e aproape luna si demisia si trebuie sa recunoastem ca este un adevarat record. Ministrul Muncii, cel al Fondurilor Europene si cel al Culturii au demisionat pe rând la cererea premierului, fara sa lase ceva in urma decât, poate, neindepliniri, scandaluri sau pile. Pentru ca unde s-a mai vazut ca un ministru sa demisioneze cu conditia ca in locul sau sa fie numita o persoana recomandata de el?!

Faptul ca ministrii parasesc barca tot mai gaurita a lui Ciolos nu inseamna nimic. Absolut nimic. Pentru ca Guvernul acesta nu inseamna nimic. Decât niste functionari de mâna a paispea pescuiti din birourile in care frecau menta pe lefuri consistente la Bruxelles si care au fost adusi pentru a poza in ministri. Dar ei n-au fost si nu vor putea fi niciodata membri ai Executivului intrucât le lipseste orice raspundere. Practic, marionetele care formeaza Guvernul Ciolos nu au nici cea mai mica frica pentru ceea ce fac, nefiind legati de vreun partid, au o imunitate deplina intrucât actiunile lor nu afecteaza sansele electorale ale vreunei formatiuni politice si, din cauza asta, isi pot ingadui orice.

„Tehnocratia” de fatada s-a dovedit a fi un esec imens pentru tara. Si, din pacate nu doar la nivel institutional sau de imagine. Incompetenta ministrilor tehnocrati ne va costa la buzunar intrucât actiunile sau inactiunile lor au produs efecte dramatice asupra economiei. Pe care incearca disperati sa le ascunda. Cum o face, de exemplu, Ministerul de Finante care, pentru a masca scaderea alarmanta a incasarilor la buget in lunile februarie si martie, a prezentat situatia incasarilor pe trei luni deoarece in ianuarie a fost record datorat actiunilor ANAF fundamentate in guvernarea precedenta.
Guvernul Ciolos pleaca putin câte putin. Dar asta nu ne incânta cu nimic deoarece noi vom achita nota de plata.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Parerea mea e ca totusi incompetentii astia sunt legati de un partid si de taticul lui, rata mecanica. Nu-i romanul chiar atat de prost si uituc ca sa nu-si aminteasca de “guvernul meu”. Stai numai sa vezi ce culeg astia la locale. 😀

LĂSAȚI UN MESAJ