11 decembrie 2023
EvenimentGuvernul obligat de instanță să organizeze alegeri locale parţiale în 57 de...

Guvernul obligat de instanță să organizeze alegeri locale parţiale în 57 de localităţi

Președintele Partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, a obținut o victorie definitivă în procesul intentat împotriva Guvernului, determinând instanța să oblige Executivul să organizeze alegeri locale parțiale în 57 de localități din țară.

Curtea Supremă a respins recursul Guvernului și a confirmat decizia Curții de Apel București din 16 martie, care favoriza poziția lui Ludovic Orban. Prin această hotărâre, Guvernul României este obligat să emită o hotărâre de Guvern stabilind data alegerilor parțiale locale și să declanșeze procedurile pentru organizarea acestora în toate circumscripțiile electorale unde mandatele de primar au fost declarate vacante sau Consiliul local a fost dizolvat, așa cum a evidențiat Autoritatea Electorală Permanentă.

Această decizie vine ca urmare a eforturilor susținute ale lui Ludovic Orban de a determina Guvernul să respecte legea și să organizeze alegeri locale parțiale. În plus față de demersurile juridice, Orban a depus o plângere penală la Parchetul General împotriva fostului premier Nicolae Ciucă și a membrilor Guvernului pentru refuzul acestora de a convoca și organiza alegerile locale parțiale.“Am ajuns în situația de a formula o plângere penală împotriva membrilor Guvernului pentru încălcarea grosolană a legii, pentru încălcarea Constituției și pentru călcarea în picioare a dreptului de vot, care este fundamentul democrației. Am câștigat pe fond, iar Curtea de Apel a arătat că România este un stat de drept și că Guvernul este primul care trebuie să respecte legea,” a declarat Ludovic Orban în legătură cu victoria sa în instanță.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri