18 mai 2024
EvenimentGuvernul acordă tichete sociale pentru mamele vulnerabile: 2000 de lei lunar pentru...

Guvernul acordă tichete sociale pentru mamele vulnerabile: 2000 de lei lunar pentru fiecare bebeluș

Mamele care se confruntă cu situații de viață critice vor beneficia de un sprijin semnificativ din partea statului român, conform unei noi Ordonanțe de Urgență (OUG 34 din 2024). Potrivit acestei ordonanțe, mamele aflate în situații de vulnerabilitate socială, în special cele care au nou-născuți, vor primi tichete sociale pe suport electronic în valoare de 2.000 de lei pentru fiecare bebeluș.

Această inițiativă vine în sprijinul mamelor care se confruntă cu dificultăți financiare și sociale, asigurându-le mijloacele necesare pentru a achiziționa produsele de îngrijire esențiale pentru nou-născuți. Tichetul social pe suport electronic se va acorda într-o singură tranșă și va putea fi utilizat exclusiv pentru achiziționarea acestor produse.

Printre beneficiari se numără mamele care au dizabilități, cele care se află temporar în situații critice de viață, cum ar fi victime ale calamităților naturale sau ale violenței domestice, și care sunt în situații deosebite de vulnerabilitate sau expuse altor riscuri identificate prin anchete sociale realizate de autoritățile publice competente în domeniul asistenței sociale. De asemenea, sunt incluse și mamele fără acte de identitate, mamele minore care nasc, precum și mamele cetățeni străini provenind din zone de conflict armat.În cazul sarcinilor multiple, tichetele vor fi acordate pentru fiecare nou-născut în parte.

Este important de menționat că tichetele sociale pot fi utilizate doar pe teritoriul României, într-un termen de valabilitate de șase luni de la emitere, și exclusiv pentru achiziționarea produselor destinate nou-născuților. De asemenea, acestea pot fi folosite doar în rețeaua unităților afiliate, iar utilizarea lor este condiționată de prezentarea actului de identitate sau a unei adeverințe emise de autoritățile publice locale în cazul mamelor fără acte de identitate.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri