Guvernul a decis sa legifereze bacsisul, care va fi evidentiat pe un bon fiscal separat. Masura va fi aplicata de la data publicarii unei ordonante de urgenta (OUG) cu aceasta tema în Monitorul Oficial.

Prin bacsis se întelege orice suma de bani oferita în mod voluntar de client, în plus fata de contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate de operatorii economici, precum si restul dat de vânzator clientului si nepreluat de acesta în mod voluntar. Bacsisul nu poate fi asimilat unei livrari de bunuri sau unei prestari de servicii – se arata în proiectul de ordonanta de urgenta a Guvernului.

Se precizeaza, insa, ca este interzis firmelor sa conditioneze, sub orice forma, livrarea de bunuri sau prestarea de servicii de acordarea bacsisului.

PUBLICITATE

Bacsisul, ca orice venit, va fi impozitat cu 16%. Dar, ramâne la aprecierea angajatorului daca va retine sumele din bacsis sau le va acorda angajatilor. Daca le retine, vor fi impozitate cu numai 3% – impozitul pe profitul microintreprinderilor.

Mai mult, la inceperea programului de lucru banii personalului vor fi trecuti intr-un registru special. Prin aceeasi OUG s-a introdus si o sanctiune corelativa pentru nerespectarea obligatiei angajatilor de a prezenta organelor de control sumele de bani aflate asupra lor – o amenda contraventionala de la 1.000 la 1.500 de lei, aplicata salariatului.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Nesimtitii astia din Parlament in loc sa-si impoziteze averile lor si ale altor ordinari multimilionari in euro au grija celor care traiesc de pe o zi pe alta.O sa ne puna taxa si cand o sa ne culcam cu nevasta.

    • Cetatene de la bloc, dumneata habar n-ai care e diferenta dintre Guvern si Parlament si te trezesti comentand. Ba, inteligentule, ce treaba are Parlamentul cu decizia Guvernului? Aud?!

  2. PARLAMÉNT, parlamente, s. n. Organ legislativ din unele țări, compus din una sau din două camere și constituit din reprezentanți ai diferitelor partide politice aleși, total sau parțial, prin votul cetățenilor; p. ext. sesiune, ședință de lucru în care se întrunește acest organ. ♦ Clădire în care au loc ședințele acestui organ. – Din fr. parlement
    .GUVÉRN, guverne, s. n. Organ central al statului care exercită puterea executivă; cabinet, consiliu de miniștri. – Din guverna (derivat regresiv).

    Sursa: DEX ’09 (2009) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală

LĂSAȚI UN MESAJ