In România, pâna si gunoiul pe care-l arunci la cos are proprietar si nu poate nimeni sa mai scotoceasca in tomberon fara sa incalce câteva paragrafe din Codul Penal. Caci, in inteligenta sa, legiuitorul a decis ca gunoiul din ghena apartine firmei de salubritate si, daca doresti sa cauti sticle, borcane sau fier vechi, poti sa-ti pui pofta in cui.

Tot in România, o seama de oameni cu venituri de mizerie, supravietuiesc scotocind prin gunoaie. Sunt cei numiti din vârful buzelor de intelectualii subtiri „trântorii care traiesc din ajutoarele sociale”. „Trântorii” astia ar lucra si ei pe un salariu, dar ori nu-i angajeaza nimeni, ori nu exista locuri de munca pentru ei. Si isi cârpesc viata cu sticle, fier vechi, pet-uri si ce mai gasesc prin gunoaie.

Doar ca, dupa cum spuneam, legea nu este de partea lor. Pentru ca, in conformitate cu legislatia româneasca, ceea ce fac ei este furt: ei fura averea firmelor de salubritate. Care, evident, isi scot banii de la locatarii care platesc taxe de salubrizare; dar de ce sa se multumeasca numai cu atât? Asa ca au facut lobby si au câstigat proprietatea asupra gunoiului din ghene. Si se lupta cu boschetarii pentru fierul vechi si cutiile de aluminiu.

PUBLICITATE

Uneori, legea se uita in cealalta parte si-i lasa pe amarâti sa câstige si ei o bucata de pâine. Alteori, insa, legea se baga in seama si amarastenii care sunt prinsi concurând firmele de salubritate la scotocit prin gunoaie sunt amendati iar fierul, sticlele sau cutiile de aluminiu, adunate cu truda pentru a fi preschimbate cu o bucata de pâine, sunt confiscate. Sa le fie invatatura de minte.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Eu le-as “dona” boschetarilor cate doua ghene…numai sa faca treaba buna…sa selecteze…,dar sa nu mai imprasie in tot cartierul pungi…resturi, haine….rupand sacii menajeri pe care-i pun locatarii!Apoi….e greu de tinut orasul curat!

  2. Zilele astea am fost pe groapa de gunoi care cică ar trebui să fie ecologică!! Aiurea…totul e aruncat laolaltă și de când amărâții ăia au fost alungați de pe platformă nici măcar un “pet” nu mai este adunat și dus la vânzare. Mașinile cu gunoi vin direct din oraș, descarcă în vârful gropii, buldozerele și compactoarele nivelează și ăsta e reciclatul. Acum vreo 6 ani existau vreo 30-40 de oameni, fiecare cu pătrațica lui unde avea câte 4-5 saci imenși în care adunau de toate și chiar reciclau orice….era jalnică priveliștea, mai ales a copiilor murdari dar cel puțin munceau în felul lor făcând și un serviciu orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ