In jur de 80 de salariati de la Administratia Financiara Onesti s-au aflat marti, timp de doua ore (martI, intre 9.30 – 11.30), intr- o miscare de protest . Liderul Sindicatului Functionarilor Publici de la aceasta institutie Pavel Hriban ne-a declarat:”

In urma mai multor nemultumiri protestul celor aproape 80 de salariati a inceput din interiorul institutiei. Ei s-au revoltat datorita faptului ca Ordonanta de Urgenta 47 / 2015, publicata in Monitorul Oficial in ziua de 29 octombrie prevede majorari de salarii la unele categorii de salariati din Ministerul Finantelor , de la Administratia Nationala de Administratie Fiscala, de la Directia Generala Antifrauda Fiscala. Aceste majorari s-au acordat tacit, fara ca sa se tina cont de salariatii din subdiviziunile Ministerului Finantelor si a altor institutii.

La acest neajuns se adauga si alte nemultumiri, acum la doi ani de la regionalizarea serviciului fiscal: instabilitatea locului de munca, baza materiala precara, lipsa de transparenta decizionala. Asteptam rezultatul acestei miscari, ce in momentul de fata se produce la nivel national”. Iancu Berbece, inspector la Serviciul Fiscal Municipal Onesti a mentionat:

”Azi ne-am solidarizat cu colegii din intreaga tara sa protestam impotriva umilintei create de aplicarea Ordonantei 47 / 2015, care a impartit salariatii, unora marindu-le salariile consistent in timp ce altii au ramas ‘cu botul pe labe’. Am hotarât sa ne cerem drepturile, pentru ca noi am fost dusi cu vorba si cu majorarea salariului”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ