Cristian Mocanu, presedintele Sindicatului Impact

Salariatii BRD-Groupe Société Générale (BRD-GSG), membri ai Sindicatului Impact, au intrat, de luni, 7 decembrie, in greva japoneza.

Cu banderole albe pe brat, salartiatii sunt la locurile lor de munca si presteaza servicii pentru clientii bancii, dar in acest fel protesteaza impotriva refuzului conducerii institutiei de a solutiona cele sase revendicari formulate de sindicat, intre care majorarea cu 100 de lei a salariului de baza pentru salariatii cu minim trei ani vechime, pastrarea primei de participare a salariatilor la profit, acordarea unei prime de 700 de lei net pentru procurarea de tinute conform cerintelor bancii si reintroducerea în contractul colectiv de munca a unui program de pensionare anticipata.

Protestul va continua, neintrerupt, pâna la sfârsitul anului. „Motivul pentru care am hotarât protestul sub aceasta forma – ne-a declarat presedintele sindicatului, Cristian Mocanu – este dat de faptul ca in sedinta Comitetului de Directie al BRD-GSG din 20 noiembrie conducerea bancii a decis sa nu faca o alta oferta sindicatului nostru. Aceasta pentru mine este sinonim cu a fi refuzate toate cele sase revendicari formulate de noi.

PUBLICITATE

Daca nu vom primi o alta oferta, de la inceputul anului viitor vom vedea cum continuam protestul. Pâna atunci sutem deschisi la discutii”.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ