Fosta grefiera a Tribunalului Bacau, acuzata de trafic de influenta, a fost condamnata la doi ani si opt luni de inchisoare cu suspendare. Sentinta a fost data de Tribunalul Neamt, instanta care a judecat acest dosar de coruptie.

Alti doi inculpati, printre care si Sorinel V., concubinul grefierei, au fost condamnati la pedepse de câte 4 ani închisoare.

De altfel, acestia au facut apel impotriva sentintei, alaturi de procurorii DNA. Instanta din Neamt a dispus si confiscarea de la Sorinel V. a sumei de 9.000 lei. In acelasi timp, inculpatii trebuie sa plateasca fiecare câte 1.200 lei drept cheltuieli judiciare.

PUBLICITATE

Viorica S. a fost retinuta in decembrie 2014 si trimisa in judecata pentru trafic de influenta. Grefiera a fost acuzata ca, impreuna cu concubinul ei, Sorinel V., ar fi pretins, in septembrie 2014, circa 50.000 de euro de la sotia unui inculpat, lasând sa se creada ca are influenta asupra unor judecatori de la Curtea de Apel Bacau si ca îi va determina pe acestia sa pronunte o hotarâre de punere în libertate a inculpatului.

Banii ii cerea in calitate de “judecatoare” la Tribunalul Bacau, asa cum era prezentata Viorica S. de catre concubin.

Grefiera a mai fost acuzata si de complicitate la trafic de influenta pentru o fapta din octombrie 2014, când l-ar fi ajutat pe concubinul ei cu informatii despre un alt dosar in care era cercetat Dumitru G.

Cei doi ar fi primit 9.000 lei de la inculpat pentru a interveni pe lânga judecatori de la Curtea de Apel Bacau si a-i convinge sa dea o hotarâre de achitare a acestuia sau de reducere a pedepsei aplicate de catre Tribunalul Neamt.

Pe 16 decembrie 2014, grefiera si concubinul ei au fost trimisi in judecata intr-un alt dosar de trafic de influenta, spalare de bani si participatie improprie la fals intelectual.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ