In vreme ce in România niste asa-zisi formatori de opinie se apuca de injurat laureatii Premiului Nobel pentru Economie deoarece si-au permis sa spuna ca masurile impuse Greciei, nu vor ajuta tara, ci, dimpotriva, o vor scufunda, mai la nord de noi reincepe nebunia.

Inca o data aflam – pe surse, evident – ca aeronava malaieziana care a cazut in Ucraina anul trecut a fost doborâta de rebeli.

Informatia este facuta publica chiar in timp ce, in vestul tarii, au loc confruntari intre gherilele inarmate ale Sectorului Dreapta si formatiunile regulate de politia si armata ucrainene.

PUBLICITATE

Confruntarile au inceput in urma cu câteva zile la Mukachevo (Muncaci in româna), oras din provincia Transcarpatia, aflat la 100 de km pe sosea de Satu Mare.

Se speculeaza ca un transport de tigari de contrabanda realizat de membrii Sector Dreapta ar fi fost interceptat de trupele de politie. Cert este ca membrii inarmati ai Sector Dreapta au asediat politia din localitate, tragând incluziv cu rachete. La fata locului au sosit si trupele regulate ale Armatei, confruntarile oprindu-se pentru moment.

Desigur, ca de multe alte ori, informatii despre acest incident nu veti gasi in presa româneasca. Nici in cea occidentala, desi ziarele suedeze au publicat câte ceva.

Explicatia este ca formatorii de opinie de la noi sunt inregimentati sa faca propaganda.

Asa cum sunt injurati Paul Krugman, Joseph Stiglitz sau Amartya Sen de catre niste gura-mare anonimi care apar la televizor si ne spun ca albul e negru si invers, asa exista “analisti” care ne explica doct cum un razboi impotriva Rusiei este absolut necesar pentru noua ordine mondiala.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ