Lasata in afara Uniunii Europene sau nu, intratasau nu, de astazi, in faliment, Grecia ramâne paradisul vacantelor la care visam cu totii. Jocurile politice sau de interese ar putea doar umbri acest paradis, pentru ca Grecia ramane Grecia oricâte jocuri s-ar face pe seama ei.

Ce facem, in aceste conditii? Mai mergem in vacanta pe o insula greceasca?

Turoperatorii români care fac parte din Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) sustin ca intre relatiile comercizle dintre ei si turoperatorii greci nu a intervenit, pâna în acest moment, nicio modificare care sa afecteze vacantele românilor în Grecia. Charterele deja programate catre diferite insule grecesti vor fi operate în continuare, dupa acelasi program, iar turistii vor beneficia de vacanta aleasa. Hotelurile partenere ale agentiilor de turism membre ANAT i-au asigurat pe turoperatorii români de continuitatea parteneriatului si de oferirea conditiilor de cazare contractate de turistii români.

Cu un singur indemn: “Românii care pleaca în perioada urmatoare în Grecia ar trebui sa aiba la ei lichiditati în euro. Este, de altfel, o recomandare pe care au facut-o si alte patronate de turism din Europa, mai ales dupa decizia de închidere a bancilor în aceasta saptamâna si limitarea retragerilor de la bancomate” – spune Aurelian Marin, presedintele ANAT. De asemenea, cei care pleaca în Grecia continentala cu masina proprie, sunt sfatuiti sa alimenteze cât mai aproape de granita cu Grecia, pentru a preveni înghesuiala din benzinarii.

Grecia este destinatia preferata de români în 2015, în primele cinci ale anului fiind înregistrata o crestere a vânzarilor pachetelor turistice cu 20% fata de aceeasi perioada a lui 2014. Estimarile ANAT arata ca peste 120.000 de români au optat în 2015 pentru o vacanta în Grecia. În perioada mai-septembrie, turoperatorii români au programate chartere zilnice catre insule grecesti, respectiv chartere cu autocarul catre Grecia continentala.

Si aproximativ 30-35% dintre românii care ajung în Grecia pleaca pe cont propriu. In acest an, insa, Grecia va fi luata, la propriu, la bani marunti. Pentru ca bancile elene au inchis, iar bancherii dau, la bancomate, bani cu târâita. Adica numai câte 60 de euro de caciula. Iar in Grecia 60 de euro sunt banii de cosnita. Bani marunti.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ