De fiecare data când un guvern isi atinge limita de incompetenta foloseste aceeasi scuza patentata: “nu am putut face nimic din cauza grelei mosteniri lasate de fosta guvernare”. Uneori merge, alteori nu; cert este ca in materie de gasit explicatii pentru dezastru, nici un guvern nu s-a dovedit original, preferând sa plagieze explicatia furnizata de Guvernul Ciorbea.

Actualul Guvern nu indrazneste sa schimbe ceva in aceasta paradigma si, la mai bine de jumatate de an de la investitura, rastimp in care nu prea a facut mai nimic, iese din nou la atac si reclama “Greaua mostenire”. Un atac, sa recunoastem, destul de tardiv pentru a fi credibil. Mai ales ca vine din partea unui ministru care l-a inlocuit pe altul acuzat ca nu a facut nimic pentru absorbtia fondurilor europene.

In mod logic, rezulta ca atacul la Victor Ponta realizat de ministrul Fondurilor Europene – mare admirator al lui Basescu si al Monicai Macovei si a carui activitate trecuta l-ar fi recomandat mai degraba pentru un post de agent electoral decât de membru al unui Guvern – pare sa fie mai degraba unul politic. Iar tinta este, fireste, fostul premier, care incepe sa-si faca simtita prezenta in mediul online, pe retelele sociale.

PUBLICITATE

Adica exact acolo de unde i s-a tras caderea. In ultimele luni, Ponta a avut o activitate sustinuta pe Facebook, criticând in permanenta activitatea actualului Guvern, folosind din plin ironia si comparatia. Practic, trage in asa-zisii “tehnocrati” cu propriile lor arme si se foloseste in acest scop de fiecare greseala a vreunui ministru, de fiecare gafa sau declaratie pripita. Rezultatul este ca Ponta a redevenit actual si suficient de popular ca sa fie folosit in recenta campanie electorala, când s-a plimbat prin toata tara pentru a-i sustine pe candidatii PSD.

Asta desi nu mai este nici premier, nici presedinte de partid, ci doar parlamentar. Explicatia este, dupa cum spuneam, ca popularitatea sa a ajuns la un nivel destul de ridicat, dar care il face acum periculos. Nu am nici o indoiala ca intre asa-zisii “tehnocrati” si “noul PNL” exista o relatie apropiata. Nu ar fi o surpriza ca motivele pentru care a aparut acum scandalul cu “Greaua mostenire” sa fie de natura politica.

Coordonarea este, sa recunoastem, foarte buna: pe de o parte acuzatiile la adresa lui Ponta si, pe de alta parte, agitatia anumitor ONG-uri directionate politic, care se pregatesc de demonstratii pentru ca parlamentarii au votat intr-un mod in care nu le place lor. Si pentru ca asa este democratia noastra originala, ies in strada si cer arestarea parlamentarilor, la unison cu unii membri ai actualului Guvern. Atacurile la adresa parlamentarismului au ajuns la un nivel la care ne putem intreba daca cei care le coordoneaza inteleg care este miza.

Caci si in ’30, ’40 sau ’50 la fel au inceput dictaturile: cu arestarea celor incomozi. Cât despre “greaua mostenire” si ea face parte din scenariu. Ceea ce nu inteleg unii este ca, din punct de vedere imagologic, tot acest scenariu nu doar ca nu-l afecteaza pe Ponta, ci il ajuta foarte mult, transformându-l dintr-un simplu comentator pe Facebook, intr-un lider de care se tem si partide si ministri.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

 1. minerii lui sorosh au fost scosi iar in strada pentru ca “guvernul meu” ramane fara puterea sa dea ordonante peste vacanta parlamentara; si aveau atatea de vandut peste vara si o groaza de ticalosii de “legiferat” dupa cum li s-a dat in plic.
  au legimitate ZERO, n-au fost alesi democratic doar impusi printr-un maidan mai soft.
  dupa numarul de agitati din strada se pare ca s-a desteptat romanul, s-au lamurit cu “tehnocratii”, simple curele de transmisie de la noua poarta spre colonie, dar in realitate niste incompetenti periculosi chiar in slugarnicia lor (vezi dupa sau aia la finante) , si nu mai musca la agitatiile uniti/salvam/sorosh, ba sa nu iasa si la contrademonstratie 😀

 2. bravo, domnu’ Tux, esti exact ce gadila mai placut gushoiul maestrului, ti-ai castigat dreptul la nemurire.
  ce oroare, cum sa se ia careva de ponta, de genialul doctor ponta ?!?…
  dar, stati, aici pe meleaguri moldave exista brate de otel, verb de mierla, bastion betonat, fani pe vecie.
  multumim, maestre, suntem mandri de tine !

LĂSAȚI UN MESAJ