In noaptea de luni spre marti, in gospodaria unui localnic, in vârsta de 73 de ani, din comuna Racova, s-a iscat un incendiu de proportii. Când a fost observat focul, aproape de ora 2.00, se manifesta deja la mai multe cladiri din curte.

Imediat s-a dat alarma printre vecini, dar si la 112 si la fata locului au ajuns pompieri de la Detasamentul Bacau, dar si pompieri voluntari de la Buhusi. Oamenii care locuiesc in apropiere povestesc ca pâna la sosirea echipajelor nu au putut face mare lucru pentru ca incendiul era violent.

„A venit o vecina si ne-a trezit. Am sunat la 112, dar ni s-a spus ca deja au plecat echipajele. Imi era frica sa nu ajunga la fânul nostru pentru animale, ca am dat multi bani. Ardea cu flacari mari si nu aveam cum sa intram”, ne-a spus Margareta Manolache, vecina.

PUBLICITATE

„Focul era izbucnit in trei locuri. In fata, la casa si la o magazie mai din spate. Ardea cu flacara mare si probabil a fost pus de undeva de a avut atâta influenta”, crede un vecin. Oamenii s-au temut ca nu cumva proprietarul sa fie in casa, dar in final nu au gasit decât un bilet pe care acesta l-a lasat familiei si in care isi cerea iertare pentru ce a facut.

De aici a aparut si banuiala ca el ar fi pus focul, având in vedere ca in locuinta s-ar fi gasit bidoane cu motorina si nici urma de el. „In urma evenimentului, care a avut drept cauza probabila folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul, au ars aproape 75 de mp din cele doua case, 30 mp din beci si magazie si 20 de mp din bucataria de vara si anexa, precum si bunuri de mobilier, cereale si unelte agricole”, a declarat cpt. Andrei Grecu, ofiter de relatii publice la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bacau.

Marti dimineata, politistii au revenit in comuna cu un câine de urma incercând sa-l gaseasca pe batrân si se continua cercetarile pentru a se stabili imprejurarile exacte in care s-a produs evenimentul.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ