Gong de final la „Mangeron”

  Dacă pentru majoritatea tinerilor din colegiile băcăuane a devenit o tradiție „marșul absolvenților”, elevii din anii terminali ai Colegiului Tehnic „Dumitru Mangeron” au adoptat o altă…strategie. Și de această dată, absolvenții de la „Mangeron” au ales să se întâlnească direct la Universitatea „George Bacovia” acolo unde au susținut cursul festiv.

  Cu puțin timp înainte de intrarea în Aula Moldova a universității băcăuane, absolvenții împreună cu dascălii lor, alături de părinți, frați și chiar prieteni și-au strigat bucuria și s-au fotografiat pe treptele instituției băcăuane de învățământ superior. După cursul festiv au urmat alte sesiuni fotografice, îmbrățișări, mărturisiri și lacrimi de emoții și bucurie, cu gândul către viitor.

  „Se încheie un drum şi începe altul, pentru ei urmează un mare necunoscut, dar sunt sigură că vor reuşi. Au trecut cu bine peste toate, dar ceea ce urmează va fi şi mai greu. Viaţa trebuie abordată cu optimism, dar şi cu responsabilitate. S-a sfârşit o etapă a vieţii lor, şi trebuie să se îndrepte cu încredere spre următoarea. Promoția 2018 a colegiului nostru este o generație frumoasă, cu tineri care s-au evidențiat și s-au implicat, care au avut rezultate bune la concursurile școlare la care au participat. Să vă bucuraţi de tinereţea voastră şi să o valorificaţi, fiindcă acesta este cel mai mare atu pe care îl aveţi”, a declarat prof. Iulia Corlade, director al Colegiului Tehnic „Dumitru Mangeron” Bacău.

  Promoția 2018 numără 156 de absolvenți pe cele trei nivele de studii: liceale, școală profesională și seral, aceștia perfecționându-se în specializările tehnician activități economice, tehnician proiectant CAD, tehnician transporturi – pentru studiile liceale; tehnician electromecanic, tehnician electrotehnist – pentru studiile la seral; mecanic auto, tinichigiu vopsitor auto, electromecanic, ospătar, bucătar – pentru școala profesională. Cea mai bună elevă a Colegiului „Mangeron”, Bologa Antonina a fost declarată șefă de promoție cu media 9,62, finalizând liceul la specializarea Tehnician în activități economice.

  „Să învăț în această instituție pentru mine, a fost o onoare. Am adăpostit în suflet ani frumoși, studii și dezbateri constructive, am cunoscut culmi nesăbuite și am cunoscut succesul grație profesorilor care au demonstrat cunoaștere, răbdare, abnegare și cultura predării. Alături de colegii mei, noi, suntem pe pista de finiș și avem nevoie de încredere, susținere și toleranță. Eu doresc să le trăim din plin pe toate și să scriem o pagină de succes cu slove înțelepte.”
  Antonina Bologa, șefa de promoție

  Alte articole