O lume locuită de inocență, de idealuri care ar putea lecui miraculos Universul cu Frumusețe și Speranță. Lumea absolvenților Colegiului „Ion Borcea” Buhuși… Șase clase. Robe, bannere, țignale, vuvuzele, lacrimi, zâmbete, părinți, prieteni, flori, îmbrățișări, parada clasică prin oraș, un fel de „La revedere, adolescență!”

Premierea, banchetul, viitorul care începe acum… Puzderii minunate de suflet care răvășesc sublim ființarea. Și vorbe care se lipesc de inimi. Un târg căzut superb în admirația minunii adolescentine…

„Această promoție chiar este de neuitat ! Şi asta, pentru că ne-am născut în acelaşi timp: eu ca profesor, ei ca suflete inocente. Nu pot spune că sunt mai buni, mai frumoşi, mai deştepţi; toți copiii sunt așa! Pot spune însă că au avut disponibilitatea de a asculta, de a ţine seama de cele auzite. Asta a contribuit la transformarea lor în oameni responsabili, conştienţi de propria valoare. Sper ca, peste ceva timp, şi nu mult, să concretizeze aşteptările celor dragi şi să ajungă acolo unde acum visează”, ne-a declarat prof. Ioan Andrei, diriginte, Matematică-Informatică, intensiv Informatică.

„Promoția 2014-2018. O clasă numeroasă, eterogenă, cu personalități diferite, unele aprige, altele capricioase, discrete, retrase. A fost destul de dificil să găsesc o «voce» care să fie auzită, înțeleasă de toți. O generație ce dorește să-și facă văzută/auzită prezența, cu îndrăzneală și curaj, cu inconștiență, uneori. O generație aflată în căutare perpetuă. Sper să-și găsească o cale, de preferat, dreapta, fără compromisuri”, a spus și prof. Carmen Zaharia, diriginte, Filologie. Pentru ei, viitorul deja a debutat. Drum bun, grozavilor!

Trei șefi de promoție

„Aici am prins drag de carte, iar varietatea materiilor mi-a dat încredere. Acest liceu este pentru mine totul, este o a doua familie. Mă bucur că am petrecut patru ani la Colegiul «Ion Borcea», fiindcă am avut multe de învățat. Un loc mai bun ca acesta pentru acumularea informațiilor necesare vârstei noastre nu există, din punctul meu de vedere”
Daniel Asimionesei, șef promoție Matematică-Informatică, intensiv Informatică

„Pentru mine, experiența celor patru ani de la Colegiul «Ion Borcea» constituie intriga în romanul vieții mele, iar deciziile luate, mai cu seamă în ultimul an, simbolizează actul care va schimba cursul întâmplărilor de acum înainte. Oamenii pe care i-am cunoscut în acest liceu și-au pus amprenta asupra mea și asupra a tot ceea ce însemn eu, motiv pentru care îmi voi aminti de fiecare cu multă prețuire și respect!”
Ana Roxana Muraru, șefă de promoție Filologie

„Aici stă frumusețea… și tristețea experienței de liceu: în emoțiile noastre, noi și neîmblânzite, care nu mai sunt cele ale unui copil, și totuși neajunse în stadiul de a fi șlefuite și ordonate, ca ale unui adult (…) Acum încep, încă timid, să înțeleg fascinația ultimilor ani, să respect timpul și toate perspectivele lui. De întors nu mă mai pot întoarce, dar pășesc cu noi întrebări, noi vise, mai pregătită pentru viitor. O altă elevă ce pleacă dintr-o experiență frumoasă a vieții spre o alta.”
Bianca Cezara Archip, șefă de promoție Filologie

Alte articole